Ohlasy GP Texasu - Maverick Viňales se raduje z dalšího vítězství ve sprintu

Sobotní sprint se jel pod taktovkou Mavericka Viňalese. Ten dokázal, že mu trať v Austinu opravdu sedí a po celý závod před sebe nikoho nepustil. Cílem projel s náskokem více než dvou vteřin a lze očekávat, že bude i v neděli velmi silný. Na druhém místě skončil Marc Márquez, na třetím byl pak odmávnutý Jorge Martin. Oba na trati soupeřili s Pedrem Acostem, který dění okomentoval slovy: "Byli chytřejší než já. Ví přesně, jak zvládnout závod, kdy za to zatahat nebo předjíždět. Tohle se od nich musím naučit."

MotoGP - Sprint / Red Bull Grand Prix Of The Americas

1. Maverick Viňales (Aprilia Racing) - MS 7. místo ... 31 bodů (- 36)

"Je neuvěřitelné, jak jedeme, když všechno funguje, jak má. Mám obrovskou radost. Cítím, že se nacházím v nejlepší fázi své kariéry. Fyzicky se cítím velmi dobře, a to je na trati důležité. Rád bych poděkoval týmu. Zůstává soustředěný a motivovaný. Jsme hladoví po vítězství."

2. Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP) - MS 5. místo ... 36 bodů (- 31)

"Tohle pódium pro mě hodně znamená, zvláště proto, že nebylo jednoduché ho získat. Byla to pro mě výzva. Na motorce jsem se necítil dobře, celých deset kol bylo velmi obtížných. Udělal jsem několik chyb, i přesto jsem ale zvládl udržet Acostu s Martinem za sebou. A taky se mi protom podařilo najít dobrý rytmus. Od té chvíle jsem se cítil na stroji lépe. Každopádně musíme ještě na pár věcech zapracovat, abychom byli v neděli konkurenceschopnějšími. Třetí místo bych bral, budeme se muset popasovat se spoustou rychlých jezdců."

3. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) - MS 1. místo ... 67 bodů

"Dnešek jsme se dvěma pády nezačali nejlépe. Potom jsem si ale zvládl vyjet druhou řadu. Závod byl velmi těžký. Zhruba v polovině jsem měl nějaké problémy. Nakonec jsem si ale zvládl dojet pro pódium. Co je velmi důležité - jsme v našich výkonech konzistentní. Uvidíme, jak dopadne nedělní závod."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist