Oficiálně: Ben Spies pojede MotoGP

Továrna Yamaha dnes oficálně oznámila, že Američan Ben Spies pojede v roce 2010 královskou kubaturu MotoGP a sice v čistě texaském týmu!

Určitý čas to bylo veřejným tajemstvím, nyní je to oficiálně. Američan Ben Spies změní šampionát už v roce 2010 a ne až v sezoně 2011. To dnes potvrdila ve své tiskové zprávě továrna Yamaha. 


Tým Monster Tech3 Yamaha tak pojede kubaturu MotoGP ve složení Colin Edwards a Ben Spies. "Chtěl bych poděkovat Yamaze, že mi dala tuto důvěru. Starají se o mě skutečně královsky", řekl po podpisu smlouvy Ben Spies. 

Spies také potvrdil, že původní smlouva opravdu počítala s čekací dobou do roku 2011, ale po závodě MotoGP v Indianapolis se vše ještě jednou znovu promýšlelo: "Nebylo to lehké rozhodování, neboť tým Yamaha World Superbike a především Massimo Meregalli byli fantastičtí a celá sezóna dohromady přinesla hodně zábavy. Doufám, že se svému současnému týmu odměním titulem. Mám nyní před sebou dvě velké výzvy: Dokončit sezónu co nejlépe a stanovit si nové cíle v MotoGP." 

Ben Spies si může s sebou vzít jak šéftechnika Toma Housewortha, tak i mechanika Gregoryho Wooda, s kterými spolupracoval už od začátku závodění v seriálu AMA. 


Týmový šéf Tech 3 Teamchef Herve Poncharal se rovněž hodně zaradoval, když mohl ve svém týmu nově pozdravit tohoto texaského jezdce. "Spies letos v mistrovství světa superbiků ukázal, jaký jezdecký potenciál je v něm uschován. Jsem přesvědčen, že Ben příští rok dokáže v MotoGP skvělé výsledky. Jsem rovněž rád, že v týmu zůstává Colin, neboť ten je v nejnovější historii týmu integrován s těmi největšími úspěchy. Je suverénně nejlepším privátním jezdcem celého startovního pole MotoGP. Je to nejsilnější dvojice, která doposud v mém týmu jela. Chtěl bych také poděkovat Jamesovi Toselandovi, který musel tým opustit", řekl francouzský šéf Poncharal. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist