Odvážnému štěstí přálo!

Thomas Lüthi týden po svém zranění vítězí v závodě Grand Prix a upevňuje si tak vedení v celkovém hodnocení.

Kdo by si byl pomyslel, že po hrozivém pádu a zraněních dokáže Thomas za týden vyhrát? Asi ani ten největší optimista! Tom to ale dokázal a předvedl všem soupeřům, že je zpět v plné formě a patří k nejvážnějším kandidátům na titul.
Taktika do závodu byla jasná – pokusit se ujet a vyhnout se tak soubojům ve skupině, kde hrozí kontakty. Především z důvodu, aby nedošlo k naražením do zraněných nohou či ramene.
Po špatném startu se Tom během úvodního esíčka protlačil na 3. místo, za chvíli se dostal do vedení a cílem 1. kola projížděl s téměř sekundovým náskokem. Tuto pozici již nikomu nepřepustil. Za Thomasem se zformovala „stíhací letka“ pilotů KTM – Kallio, Talmacsi, Simon. Náš pilot si před nimi udržoval náskok, který kolísal mezi 0,8 a 1,3 vteřiny. Pak začal docházet dech Talmacsimu a Simonovi. Naopak Kallio každým kolem snižoval Thomasův náskok a zhruba 5 kol před cílem ho dojel. 3 kola před cílem Tom schválně zvolnil, aby vyprovokoval Kallia k předjetí. Ten se ale dopředu nepustil a vypadalo to, že si chystá útok až na poslední kolo. Thomas ale poslední kolo zvládl brilantně, především poslední 2 zatáčky, kdy nejel svou obvyklou stopu, ale linii, ze které očekával Kalliův útok. Ten se nakonec dostavil až v cílové rovince, když Fin využil vzduchového pytle. Nakonec Tom se štěstím udržel vítězství o 2 tisíciny sekundy.
Toto vítězství je pro Thomase i tým vzhledem k předchozím událostem nejcennějším v sezóně. Thomasovi patří za výkon absolutorium! Náskok našeho pilota na Kallia se zvýšil na 8 bodů a úžasný souboj dvou vyrovnaných pilotů i strojů o titul mistra světa bude pokračovat za týden v Kataru.
Thomas Lüthi:
„Dnes to pro mě bylo opravdu těžké, stejně jako celý závodní víkend. Nevěděl jsem, nakolik mi zranění umožní rychlou jízdu. Naštěstí jsem se v závodě brzdy odpoutal od svých soupeřů a mohl se koncentrovat jen na svůj výkon. Nakonec mě dojel Kallio, kterého se mi podařilo udržet za sebou. V cílové rovince už jsem s tím nemohl moc udělat a se štěstím jsem uhájil vítězství. Velý dík patří opět mému týmu, kterému se podařilo dát dohromady totálně zničený motocykl z Motegi a připravit tak 2 rychlé motocykly pro tuto GP.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist