Od závodu v Austinu nahradí zraněného Pola Espargara Němec Folger

Ve druhém tréninku na Velkou cenu Portugalska havaroval Pol Espargaró (GASGAS) tak nešťastně, že si zranil obratel, pohmoždil plíce a zlomil čelist. Tu mu teď v úterý operovali v nemocnici Dexeus v Barceloně, kde nyní čeká na moment, kdy mu lékaři umožní domácí léčbu. Vzhledem k tomu, že zatím nikdo přesně neví, jak dlouho bude Pol Espargaró léčit a rehabilitovat zranění, bude za Španěla od víkendu v Texasu závodit Jonas Folger, jeden z testovacích jezdců KTM. V Argentině nastupuje tým GASGAS Factory Racing Tech3 s jediným jezdcem, jímž je nováček Augusto Fernandez.

Devětadvacetiletý Jonas Folger je známým jezdcem v paddocku MotoGP™. Němec začínal závodit v třídě do 125ccm a později byl jezdcem týmu Tech3 s nímž dosáhl skvělého druhého místa v domácí Velké ceně Německa. Folger v určitém stádiu kariéry bojoval se zdravotními problémy, což mu zabránilo, aby dokázal svůj talent proměnit v ještě další skvělé výsledky. Nyní je testovacím jezdcem KTM.

„Především doufám, že se Polovi daří dobře a co nejdříve se postaví na nohy,“ uvedl Jonas Folger. „Jsem si jistý, že má kolem sebe ty správné lidi. Co se mě týče opravdu se těším, až budu zase závodit a přijedu do Texasu, abych viděl všechny kluky ze svého starého týmu! Doufám, že se nám podaří odvést slušnou práci, a vím, že to pro mě bude velká výzva, protože testování teprve začalo. Bude to ale skvělá příležitost, jak se dostat do tempa a naučit se více o motorce.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist