Nicky Hayden v Německu opět na pódiu

Obhájce titulu Nicky Hayden z továrního týmu Repsol Honda se na německém okruhu Sachsenring opět prosadil na pódiové umístění. V letošní sezóně to bylo podruhé v řadě.

Ze 14. pozice na startovním roštu vstupoval do dalšího závodu letošního seriálu MotoGP obhájce světového prvenství Nicky Hayden z kentuckého Owensboro. Tovární jezdec Hondy se hned od startu pustil srdnatě do svých soupeřů, které postupně zdolával, až se v závěru závodu dokázal probojovat na třetí místo, na kterém také nakonec ukončil závod. Pro jezdce týmu Repsol Honda to bylo letos podruhé v řadě, kdy se dokázal postavit na cílové pódium, když zopakoval výsledek z holandského Assenu.
"Je ohromné dostat se na pódium, poté co pro nás tento víkend nezačal zrovna dobře," říkal Hayden po závodě. "Tým přes noc odvedl skvělou práci, dokázal zlepšit nastavení motocyklu. Již v ranním warm upu jsem byl o hodně rychlejší, i když jsem startoval ze 14. místa, měl jsem do závodu důvěru. Měl jsem dobrý start, ne sice tak dobrý jako v Assenu, ale do první zatáčky jsem dokázal předjet několik soupeřů. Pak jsem z motorky uslyšel divné zvuky a tak jsem na několik kol zpomalil. Přemýšlel jsem jak tento případný problém řešit. Postupně jsem si na ty zvuky zvykl, sklonil jsem tedy hlavu a dal se do soubojů. Pneumatiky dnes pracovaly skvěle, velké dík proto směrem k Michelinu. Je to před Lagunou dobrý výsledek, ale potřebuji absolvovat celý víkend v dobré pohodě, od pátku, přes sobotu, až do neděle. Tady jsem kvůli problémům ztratil téměř celý pátek a ani v sobotu to nebylo o mnoho lepší, což mě nakonec stálo hodně. Dany dnes jezdil skutečně perfektně. Vítězství a dva jezdci na pódiu je dobrý výsledek Repsol Honda týmu. Nyní se chystám domů, na americkou Grand Prix. Chci se ze závodu těšit a pokusit se z něj udělat zábavu."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist