Nejlepším jezdcem Hondy je po Kataru Francouz Zarco

Novým jezdcem Hondy je od letošní sezony Johann Zarco, který k týmu LCR Honda Castrol přestoupil z Pramac Racingu. Problémy Hondy samozřejmě pociťuje i Zarco, ale ve srovnání s ostatními předvedl během katarského víkendu něco navíc a s čtyřmi body za dvanácté místo v hlavním závodu je nyní v průběžném hodnocení MotoGP™ nejvýše postaveným jezdcem HRC.

Po startu z třinácté pozice byl Johann Zarco v sobotním sprintu šestnáctý. Patnáctý Joan Mir z Repsol Hondy byl ten den nejlepším jezdcem Hondy. Zarco zabodoval o den později, když v hlavním závodě královské kubatury bojoval o jedenácté místo v cíli. To nakonec nezískal, protože o necelé čtyři desetiny byl lepší jeho krajan Fabio Quartararo (Yamaha). Zarco ale překonal Joana Mira a Marca Bezzecchiho (Ducati), takže si za dvanácté místo v cíli připsal první čtyři mistrovské body.

„Dnešní (nedělní) dvanácté místo je důkazem, že máme potenciál,“ uvedl Johann Zarco v tiskové zprávě týmu. „Během závodu jsem se bavil a být součástí bitvy o body znamená, že můžeme v letošní sezoně odvést dobrou práci. Děkuji týmu za práci během celého víkendu. Vím, že postupně, krok za krokem, dosáhneme našich cílů.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist