Nastupcem Kuby Smrze je Francouz Arnaud Vincent

A spolu s nim pojede v nizozemske staji mlady Holandan Joey Litjens (na snimku).

Nizozemska staj Arie Molenaara pojede v roce 2006 s mladickem Joeym Litjensem (8. unora mu bude 16 let) ve tride stopetadvacitek a s ex-mistrem sveta Francouzem Arnaudem Vincentem. Mlady Holandan testoval byvalou kitovou Hondu 125 ccm (Mar Schoutena) v poslednich dvou zavodech spanelskeho sampionatu v Jerezu a ve Valencii a dostal prednost pred svym krajanem Hugo van den Bergerem.
Naopak zkuseny Francouz Arnaud Vincent bude nastupcem naseho Jakuba Smrze, a pojede kitovou Hondu 250 ccm sefmechanika Hanse Spaana.
Francouzsky jezdec vyhral v roce 2002 titul mistra sveta do 125 ccm na Aprilii, aby prestoupil do tovarniho tymu KTM, odkud byl v polovine sezony 2003, tedy pred brnenskou Grand Prix, vyhozen. Sezonu potom dojel na privatni Aprilii italskeho tymu Sterilgarda. V roce 2004 jezdil v tymu Equipe France -Scrab ve dvestepadesatkach a nejlepe dojel jako 8. v Jerezu. Letos jezdil prototyp italske staje Fantic Motor, ale bez uspechu, nedokazal vsak ani jednou bodovat. A nejlepe na Fanticu dokoncil zavod u nas v Brne, jako 18. 31-lety francouzsky jezdec doposud vyhral 7 zavodu Grand Prix a stal 19x na stupnich vitezu, ovsem vse ve stopetadvacitkach. Jelikoz staj Fantic Motor po jednorocni zkouzce ukoncila svou cinnost v serialu Grand Prix a v Nizozemi neni dle sefa tymu Arie Molenaara momentalne zadny pilot, ktery by dokazal bodovat v mistrovstvi sveta, tak zaujme zkuseny Francouz jezdecke misto, ktere v minulych sezonach krome naseho Jakuba Smrze jezdili napr. nejen Katja Poensgenova, ale i Japonec Haruchika Aoki.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)
Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist