MotoGP ve Spa-Francorchamps? Nic nemožného, tvrdí vedení okruhu

Pro řadu fanoušků by bylo splněným snem vidět prototypy MotoGP na dráze legendárního okruhu Spa-Francorchamps, kde dnes závodí formule 1. První motocyklové závody tam Belgičané pořádali v roce 1921 a až na tři podniky byl okruh ve Spa trvalou součástí kalendáře Grand Prix od roku 1949 do roku 1990. Nyní vedení okruhu zvažuje možnosti přilákat motorky zpátky.

Vidět motocyklové prototypy jet v plné rychlosti místy jako Eau Rouge či Radillon není tak moc vzdálené realitě, protože zájem ze strany vedení okruhu tu je a již proběhla první jednání o možném zařazení do kalendáře mistrovství světa. Motocyklový šampionát je v tuto chvíli nesmírně oblíben, protože má své hrdiny, během závodu je to boj o každou pozici a prozatím jsou to stále jezdci samotní, kteří činí rozhodnutí.

Nicméně jak prozradila webu DH.be ředitelka okruhu Nathalie Maillet, která jen nedávno jednala s představiteli motocyklového šampionátu v Madridu, do roku 2020 to nebude. „Chtěla bych k nám dostat zpátky některé velké podniky jako MotoGP. Přivítat u nás MotoGP není nereálné. Letos to prověřím důkladněji, zejména pak v rámci rentability a ekonomických důsledků pro region. Nebude to ale před rokem 2020, můj plán je dlouhodobější.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist