MotoGP: Místo Canepy opět A. Espargaro

Není to žádná nová zpráva, pouze potvrzený předpoklad. Niccolo Canepa je bohužel tak zraněn, že musí vynechat i poslední závod sezony v MotoGP a jelikož už na něho nezbylo místo ve startovce 2010, tak se s královskou třídou musí minimálně na 1 rok rozloučit.

Ital Niccolo Canepa bude tedy i při finále ve Valencii chybět v sedle svého motocyklu Pramac Ducati. Místo něho pojede vedle Miky  Kallia opět španělský jezdec Aleix Espargaro. Canepa jak známo, měl havárii při tréninku na GP Australie a způsobil si při pádu hluboké tržné rány na pravé ruce a loktu. Po transplantaci kůže musel vynechat Grand Prix Malajsie a po novém vyšetření i Grand Prix Valencie.
 
"Riziko pádu je příliš velké, a rána by se mohla znovu otevřít a především infikovat", řekli lékaři při poslední kontrole. 

"Jsem hrozně zklamán, chtěl jsem se s MotoGP rozloučit závodem a zajet nějaký slušný výsledek", komentoval rozhodnutí doktorů Canepa: "Nyní se musím dostat do takového fyzického stavu, abych mohl opět závodit na motorce, neboť to je moje budoucnost"


Místo Canepy naskočivší Aleix Espargaro říká: "Nejdříve bych chtěl Canepovi popřát, abychom ho brzy viděli opět v sedle závodního motocyklu. Ve Valencii pojedu před svými fanoušky a to bude něco zvláštního a vzrušujícího. Při svých posledních závodech za Pramac Ducati jsem sice jel docela dobře, ale musím se hodně zlepšit, pokud chci jezdit vpředu pravidelně. Jsem totiž jezdcem, který má v této kubatuře nejméně zkušeností".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist