Moto2: Šance pro MZ stoupají

Účast německé továrny MZ v letošním šampionátu Moto2 nabírá stále reálnější podobu.

Nedostatek sponzorských penohrozuje pochopitelně i kubaturu Moto2. Přesto se na testech ve Valencii a v Jerezu prezentovalo více než 30 jezdců a chyběly tak vlastně jen dva týmy ze stabilní startovní listiny Moto2.

Hodně se mluvilo o peněžní krizi v týmu Speed Up manažera Luca Boscoscura, tedy o tom, že tým má peníze pouze pro jednoho jezdce. Ovšem tento tým s jezdci Gaborem Talmacsim a Andreou Iannonem nakonec testoval se svými oběma motocykly FTR.


Chyběly tak pouze týmy SAG (Stop and Go) a Kino Racing. Ten prvně jmenovaný měl jet s jezdci Ratthaparkem Wilairotem z Thajska a Hectorem Faubelem ze Španělska a s motocykly Suter MMX. Naposled jsme tento tým viděli při testech v listopadu loňského roku ve Valencii. 

Zatímco thajský jezdec Wilairot - vloni 13. v šampionátu dvěstěpadesátek - čeká doma, tak španělský pilot Faubel - v MS 2009 celkově jako 9. - hledá alternativy svého závodění v jiném týmu.


A chyběl také argentinský tým Kino Racing s jezdcem Fabriciem Perrenem. I tento tým se naposled na veřejnosti ukázal v loňském roce, v prosinci v Almerii, kdy testoval motocykl BQR. Pak byl sice přihlášen do Barcelony (stejně jako výše jmenovaná stáj Stop and Go), ovšem na trati a ani v paddocku je nikdo neviděl.

Poslední termín je 26. března, kdy se budou v Jerezu znovu losovat jednotné motory Honda na poslední testy a hlavně na první tři závody mistrovství světa. A do té doby je také nutno zaplatit všechny poplatky a v tom je kámen úrazu a naopak velká šance pro "rezervní tým" MZ s Anthony Westem. 
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist