Moto2: Lukáš Pešek před testy IRTA

Dvěma třídenními testy ve Valencii a potom v Jerezu zahájí přípravu na sezónu v nové kubatuře Moto2 český jezdec Lukáš Pešek z italského týmu Matteoni ČP Racing.

Patnáctý jezdec loňského šampionátu dvěstěpadesátek Lukáš Pešek pojede letos na motocyklu japonské konstrukce Moriwaki MD600 (na snímku s testovacím jezdcem Shogo Moriwakim).


V dlouhé zimní přestávce pracoval Lukáš Pešek především na zlepšení fyzické kondice, neboť ta bude hodně důležitá v přechodu na těžší čtyřdobý motocykl.

Na svých webových stránkách říká pražský jezdec Lukáš Pešek: "Hlavně jsem se snažil strávit čas mimo republiku, protože tady byla velká zima. “


"Odcestoval jsem začátkem roku do Austrálie, kde jsem trénoval spolu s kamarádem Joshuou Watersem a připravoval se tak na letošní sezonu, která je zároveň mou premiérou v Moto2. V Austrálii jsem byl asi měsíc a určitě to byla ta nejlepší část v mé zimní přípravě, protože tam byly pro trénink skutečně ideální podmínky. Během dvacetidenního pobytu v Austrálii jsme si jeden den vyzkoušeli supersportovou Hondu CBR600 na takovém menším okruhu severně od města Adelaide, ale víc příležitostí tam nebylo," říká o tom, jak ztrávil českou sněhovou kalamitu Lukáš Pešek.

Ve Valencii se tak Lukáš Pešek dostane poprvé "pod ruce" renomovaného britského učitele jízdy Andy Ibbotta, který českému závodníkovi pomůže v adaptaci stylu jízdy na jeho novém čtyřdobém motocyklu.

„Spolupráci vlastně zahájíme až nyní testem ve Valencii, protože během zimy jsme vůbec nejezdili,“ uvedl Lukáš Pešek, pro kterého je test na španělském okruhu premiérou v sedle 600ccm motocyklu s podvozkem Moriwaki.

„Teď máme tři dny ve Valencii. Po skončení testu máme dva dny na přesun do Jerezu a tam další tři dny testu, takže nás čeká v krátké době celkem šest testovacích dnů,“ uvedl dále na svých webových stránkách Lukáš Pešek.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist