Motegi: Honda s Itohem a Akiyoshim

Při Grand Prix Japonska na okruhu v Motegi pojedou za HRC japonští piloti Shinichi Itoh a vedoucí jezdec šampionátu "All Japan Road Race Championship" v superbicích Kousuke Akiyoshi.

Honda Racing Corporation (HRC) dnes oznámila, že při Japan Grand Prix na okruhu Twin Motegi 2. října bude poprvé v historii závodů od zavedení kubatury MotoGP na startu 8 jezdců s motocykly Honda. Vedle stabilních pilotů Daniho Pedrosy, Andrea Doviziosa, Caseyho Stonera, Marca Simoncelliho, Hiroshiho Aoyamy a Toniho Eliase to budou i dva japonští jezdci - testovací pilot HRC Shinichi Itoh a lídr "All Japan Road Race Championship" v kubatuře superbiků Kousuke Akiyoshi.  Zatímco japonský veterán Itoh pojede s wild card, tak Akiyoshi pojede vedle Eliase za  LCR. V oficiální zprávě HRC se píše: "Pomocí účasti těchto dvou jezdců na Japan Grand Prix 2012 doufá HRC, že tak vyjádří regionu východního Japonska svou podporu".
Pro oba dva jezdce je to zároveň odměna za to, že společně s Kiyonarim vyhráli pro tuto značku letošní ročník závodu "Coca Cola Zero Suzuka 8 hours 2011".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist