Morbidelli poděkoval za pomoc traťovým komisařům a Márquezovi

Italský závodník Franco Morbidelli (Ducati) absolvoval začátkem týdne soukromý test v Portimau, kde byl společně s ostatními jezdci Ducati MotoGP™ (mimo Jorge Martina) součástí testování týmů MS superbiků. Morbidelli měl v úterý těžký pád v deváté zatáčce okruhu Autodromo Internacional do Algarve a musel na vyšetření do nemocnice.

Jezdec týmu Prima Pramac Racing, Franco Morbidelli, může hovořit o velkém štěstí, že ze všeho nakonec vyvázl nezraněn. První CT vyšetření neukázalo na žádné poškození a stejný výsledek nabídlo i další důkladnější vyšetření na CT, které Morbidelli absolvoval o den později v nemocnici v Alvoru.

Italský závodník musel zůstat v nemocnici, nicméně po druhém vyšetření dostal zelenou k návratu domů do Itálie. Fakt, že z těžké nehody vyvázl bez újmy na zdraví může být také dílem pohotového zásahu Marca Márqueze (Ducati), který byl u Itala jako první, stejně jako traťových komisařů, kteří Italovi poskytli první pomoc.

Vědom si této skutečnosti Franco Morbidelli na svém Instagramu později napsal: „Děkuji vám všem za zprávy. Díky pomoci stewardů jsem byl schopen tento ošklivý pád bez problémů překonat. A také díky pomoci Marca Márqueze na trati! Díky chlape!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist