Mika Kallio: Moto2 nebo superbiky

Po předčasném ukončení sezóny uvažuje Mika Kallio o svém dalším závodění. Finova budoucnost bude buď Moto2 nebo WSBK.

Po "dobrovolném" ukončení smlouvy mezi finským jezdcem Mikem Kalliem a týmem Pramac Racing se samozřejmě vynořila otázka, jaká bude samozřejmě další závodní kariéra tohoto jezdce. Samotný Fin si sice není úplně jistý co dál, ale vidí to buď jako Moto2 nebo MS superbiků. 


"V tomto okamžiku opravdu nevím. To co bylo nejdůležitější, se mně nepodařilo, tedy setrvat v královské třídě. Ale jak každý ví, moc jezdců tam není a najít volné místo je hodně těžké. Takže se musím poohlédnout také do Moto2 či do superbiků. Ale myslím si, že Moto2 bude ta lepší varianta.", řekl Mika Kallio.

Ve střední kubatuře se ukazují snad dva, tři nebo čtyři týmy, které by byly pro Kallia - dle jeho názoru - vhodnou variantou. "Během několika dnů, možná během týdne, už budu vědět, co dál. Ale určitě po posledním závodě ve Valencii, neboť pak budu testovat už s novým týmem", myslí si Fin.


Pozitivní na celé záležitosti je, že finský jezdec už nemyslí na pověšení své helmy na pověstný hřebík, jak o tom psala finská média letos v létě. Nadále však zůstává viset ve vzduchu otázka: Jak to? Proč? A jaký byl opravdový důvod, že tento talentovaný Fin nedokončil ani svou, teprve druhou sezónu, v MotoGP...!, když ta první byla na nováčka velmi dobrá!

"Po závodě v Motegi byla bolest v mém levém rameni - po pádu v Le Mans - hodně velká a tak jsem se dohodl s týmem, že ještě pojedu závody v Malajsii a v Austrálii", řekl k tomuto tématu Mika Kallio. 

Takže vše je jasné? Moc ne!

Po závodě v Misanu - Grand Prix San Marina - začátkem září říkal Kallio otevřeně, že zraněné rameno je absolutně v pořádku a že jeho špatné výsledky nemají s jeho dřívějším zraněním vůbec nic společného. 


Je jízda na Ducati opravdu tak těžká? Nebo je to v něčem jiném? Pokud se podíváme do nedávné historie, tak s dva roky starou KTM o objemu 250 ccm nezávodil Kallio v roce 2008 až do posledního závodu také naplno, ba naopak! Možná nám zima přinese do tohoto případu nějaké světlo...!

"Co máš dělat, když se Tě jezdec zeptá, jestli může ukončit kariéru, neboť není schopen závodit na 100%! Potom nemusíš dlouho přemýšlet, nýbrž mu jeho přání prostě splnit!" říká k celé záležitosti týmový Pramacu Paolo Campinoti.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist