Mezi Reddingen a Polem Espargarem to v Texasu pořádně zajiskřilo

A nebyly to jen jejich stroje na dráze, jenž chrlily jiskry. Bývalí soupeři z prostředí šestistovek Moto2 závodí druhým rokem v královské kubatuře a letos to mezi oběma poprvé pořádně zajiskřilo, když britský jezdec v prvním kole klání v Texasu přecenil síly a pádem v jedenácté zatáčce Okruhu Amerik vyřadil ze závodu také svého soupeře Pola Espargara. Podruhé to začalo jiskřit na sociálních sítích, kde Espargaró Reddingovi vyčítal, že se neumí ani omluvit.

Pol Espargaró do závodu v Texasu startoval devátý a Scotta Reddinga měl před sebou, protože ten byl šestý v druhé řadě. Jezdec satelitní Yamahy Brita už po prvních několika zatáčkách dojel, ale nakonec se stal obětí souboje mezi Lorenzem a Reddingem.
„Samozřejmě, že jsem zklamaný, protože jsme si tento výsledek nezasloužili,“ uvedl Pol Espargaró. „Co se týče Reddingova manévru je smutné, že jsou stále jezdci, kteří si myslí, že závod vyhrají v prvním kole, třebaže jich čeká dalších dvacet. Je to absurdní, ale nemůžeme s tím nic dělat, takže jediné co můžeme je pokračovat dál v naši práci, i když nelze skrývat rozčarování. Mohl to být úspěšný den, ale nakonec je z toho pohroma, kterou jsme nebyli schopni ovlivnit.“

Scott Redding měl po úspěšné kvalifikaci oprávněné ambice bojovat o pozice do šestého místa. Krátce po startu už soupeřil s Jorge Lorenzem a ještě v prvním kole málem Španěla poslal k zemi, kde nakonec skončil on sám, ale společně s projíždějícím Espargarem. V jedenácté zatáčce příliš rychle jedoucí Brit nestačil zareagovat na Lorenza, který tam byl o něco delší a proťal Britovi cestu. Reding musel na brzdy, přišel o předek a spadl.
„Je to zklamání, protože jsem byl po celý víkend rychlý jak za mokrých, tak také za suchých podmínek,“ řekl britský závodník. „V prvních třech zatáčkách po startu jsem dobře bojoval s Lorenzem, v jedenácté zatáčce šel ale v jejím středu víc na brzdy, aby ji utáhl, já tam byl o něco rychlejší a myslím, že jsem snad trošku zachytil o jeho zadní část a spadl.“

Po několik hodinách Pol Espargaró na svém Twitteru napsal, že za to Reddingovi děkuje a děkuje mu také za omluvu, na kterou ještě pořád čeká, což okořenil zkratkou WTF …. . Redding mu odepsal, že ho to mrzí, ale to Espargarovi už nestačilo, když to nebylo osobně, ale až na jeho výzvu. Tak to vypadá, že má MotoGP hned v úvodu sezony zajímavou zápletku a uvidíme, jak si oba jezdci, kteří se nikdy zvlášť nemuseli, povedou v Argentině.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist