Max Biaggi: Bylo to skvělé

V pátek odpoledne ukončil italský šampion dvoudenní test s týmem motocyklového mistrovství světa Pramac Racing. Na okruhu v Mugellu testujícím ale nepřálo počasí, protože pršelo jak ve čtvrtek odpoledne, tak také v pátek.

Jednačtyřicetiletý Max Biaggi si v průběhu testu mohl vyzkoušet současný prototyp italské Ducati GP13. Italská média uvádějí, že v průběhu dvoudenního testu v Toskánsku zajel bývalý jezdec mistrovství světa prototypů a superbiků celkem padesát kol. Musel si rychle zvykat na pneumatiky Bridgestone, ale hlavně na techniku brzdění s uhlíkovými kotouči a elektroniku.

Max Biaggi byl až na počasí s testem spokojen. Nikde není psáno, že to byla jeho první a poslední zkušenost s testováním motocyklového prototypu. Kdo ví, necháme se překvapit.
K testu Max Biaggi řekl: „Jsem zpátky v roli jezdce poprvé po osmi měsících! Bylo to skvělé, protože tento sport opravdu miluji. Po dlouhé době to byla skvělá příležitost řídit motocykl MotoGP. V prvních kolech jsem skutečně pociťoval, že jsem byl těch osm let opravdu pryč, protože motorka MotoGP má pokaždé okamžitou akceleraci a nástup jaký v Superbicích neexistuje.“

„Bylo taky příjemné, protože jsem si skvěle rozuměl s lidmi, kteří mi byli pro tento test přiděleni. Bylo to stejné jako, když jsem začínal u Aprilie v roce 2009. Mezi námi panovala pozitivní atmosféra, třebaže šlo jen o jednorázový test. Za tuto příležitost bych rád v první řadě poděkoval Ducati a rovněž týmu Pramac. Neměli jsme příliš štěstí, protože z dostupných dvou dnů jsme kvůli dešti měli více méně jen jeden, ale rozhodně je to lepší než nic. Nic jsme nezničili a užili si dobrou zábavu!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist