Márquez s Pedrosou létali v aerodynamickém tunelu

Jezdci Honda Racing Corporation (HRC), Marc Márquez a Dani Pedrosa, vyzkoušeli největší aerodynamický tunel v Evropě. Jen týden po testech v Sepangu vyzkoušela jezdecká dvojice Repsol Hondy jaké to je letět volným pádem.

V největším aerodynamickém tunelu na evropském kontinentu si Marc Márquez s Danim Pedrosou vyzkoušeli jaké je to vyskočit z letadla a padat volným pádem k zemi. Samozřejmě zvolili bezpečnější metodu a místo letadla tuto situaci simulovali na pracovišti aerodynamiky v Madridu.

Před vstupem do vertikálního tunelu dostal Marc Márquez s Danim Pedrosou krátký výcvik a vybavení. Pak už si vyzkoušeli let ve vzduchoprázdnu, což je prostor o průměru 4,6 metru a výšce 17 metrů. Proudění vzduchu o rychlosti 180 až 300 kilometrů za hodinu zajišťuje čtveřice vysoce výkonných motorů.


V horizontálním tunelu pak jezdci přítomným fanouškům ukázali, jak se pracuje s aerodynamikou motorky včetně posezu jezdce. Toto je zásadní věc při vývoji motorek a zejména v poslední době, kdy je aerodynamika v MotoGP skloňována ve všech pádech. Honda má svůj aerodynamický tunel už od sedmdesátých let v Japonsku a oba jezdi Repsol Hondy tam často spolupracují s inženýry HRC.

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
TomekEV přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist