Márquez má znovu problém s dvojím viděním

Jezdec tovární Hondy Marc Márquez spadl během víkendu Velké ceny Indonésie hned několikrát, ale ten poslední pád ve warm-upu Španěla vyřadil ze startu závodu. Honda měla evidentně problémy s novou konstrukcí pneumatik, které přivezl Michelin a nešlo rychle najít jejich příčinu. Márquez v zahřívacím tréninku dostal highsider, tvrdě dopadl na zem a otřesen odešel z místa pádu.

Jak zjistili lékaři MotoGP přímo na okruhu, měl Marc Márquez po pádu otřes mozku, takže zamířil do nemocnice, kde ho převezli vrtulníkem. Tam podstoupil důkladné vyšetření, které ale žádné vážné zranění nezjistilo. Na start závodu ale Márqueze nepustili.

Při návratu zpět do Španělska začal Márquez pociťovat problémy s dvojím viděním. Hned po příletu do Barcelony proto navštívil oftalmologa Dr. Sáncheze Dalmaua, který po vyšetření potvrdil recidivu dvojího vidění, kterou Španěl trpěl loni v listopadu.

V úterý ráno už byl Marc Márquez v péči týmu pod vedením Dr. Samuela Antuña z nemocnice Ruber Internacional Hospital v Madridu. Tam podstoupil kompletní lékařskou prohlídku při níž byly zhodnoceny všechny pohmožděniny, které utrpěl pádem v Indonésii a magnetickou rezonanci mozku, jenž znovu potvrdila, že žádné jiné zranění neutrpěl.

„Nneurooftalmologické vyšetření, které bylo Marcu Márquezovi provedeno v pondělí po zranění hlavy, k němuž došlo při Velké ceně Indonésie, ukazuje novou epizodu diplopie způsobenou recidivou paralýzy čtvrtého pravého nervu, s menším postižením než při zranění z listopadu 2021,“ píše Dr. Samuel Antuña v tiskové zprávě týmu. „Po tomto vyšetření bylo zpočátku rozhodnuto o konzervativní léčbě s pravidelnými lékařskými testy. Příští týden Marc Márquez podstoupí nové vyšetření, které zhodnotí vývoj zranění a předpoví odhadovanou dobu rekonvalescence s možností návratu k závodění.“

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist