Márquez má za sebou další kontrolu u lékaře, jeho stav je uspokojivý

Po deseti týdnech od prosincové operace, která byla třetí v pořadí, co se týče zlomené pravé ruky Marca Márqueze, proběhla další kontrola v nemocnici Ruber Internacional. Přítomen byl lékařský tým pod vedením Dr. Samuela Antuna a Dr. Ignacia Rogera de Ona s lékaři Dr. Juan De Miguel, Dr. Aitor Ibarzabal a Dr. Andrea García Villanueva.

Příčinou všech zdravotních problémů Marca Márqueze bylo špatné hojení kosti zlomené pravé ruky, do níž se dostala infekce a proto následovala léčba antibiotiky. Márquez si ruku zlomil v červenci 2020 a po týdnu byl zpátky na motorce. Kost sice byla sešroubovaná kovovou destičkou, ale tlak z jízdy na prototypu MotoGP nevydržela a Márquez musel na druhou operaci. V ráně pak objevili infekci, diagnostikovali pseudoartrózu (jednoduše nezahojená zlomenina), nasadili antibiotika a operovali potřetí s vložením kostního štěpu.

V poslední zprávě Repsol Hondy se krátce píše, že lékaři potvrdili příznivou klinickou situaci. V průběhu několika příštích týdnů bude Marc Márquez schopen postupovat v procesu léčby operované ruky. Ani tentokrát ze zprávy není jasné, kdy bude Márquez schopen zahájit letošní ročník mistrovství světa silničních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist