Marc VDS prozatím zůstane v nižších kubaturách

Stáj Marc VDS Racing bojuje v letošním ročníku motocyklového šampionátu o titul mistra světa třídy Moto2 s britským závodníkem Scottem Reddingem, se kterým také plánovali přestup do prestižní královské kubatury MotoGP. Nakonec vše dopadlo jinak.

Podmínkou k přestupu celé stáje do královské kubatury byla možnost pronájmu továrního motocyklu Hondy pro sezonu 2015, což nakonec nebylo možné. Tentokrát tady nehrály role finance, protože těch má tým Marca van der Stratena dost, ale dlouholetá spolupráce Hondy s Gresiniho týmem a týmem Lucia Cecchinelliho LCR. Protože nebyla žádná reálná možnost jet tovární motocykl, Marc VDS Racing zůstane nadále v kubaturách Moto2 a Moto3.

V rozhovoru pro Motorcycle News na toto téma hovořil šéf týmu Michael Bartholemy, jenž mimo jiné uvedl: „Měli jsme určitou naději, že bychom se mohli přesunout do MotoGP společně se Scottem, ale největší problém byl v tom, že jsme nikdy neměli žádnou záruku od výrobce, že bychom pro druhý rok dostali tovární motocykl, což by byla škoda, protože všichni ví, že na to prostředky máme.“
„Tým Marc VDS by tovární motorku nedostal,“
pokračoval Bartholemy. „Pokud by to pro Scotta byla možnost pro rok 2015, pak bychom si ho udrželi v roce 2014 na jednom z produkčních motocyklů. Zvládli bychom to sami, ale my takovou volbu nemáme a musíme přijmout fakt, že Scott bude muset jít vlastní cestou a bez nás.“

Dvacetiletý Scott Redding zatím nemá jisté, zda letos získá titul v kubatuře šestistovek. Přinejmenším je této možnosti hodně blízko, protože je vedoucím jezdcem průběžného hodnocení. Jistou má ale profesní budoucnost v příštích dvou letech, když před týdnem oznámil podpis smlouvy s MotoGP týmem Fausta Gresiniho. V roce 2014 pojede mladý Brit produkční verzi Hondy RC213V a o rok později její prototypovou specifikaci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist