Marc Márquez: "Někteří slaví, ale my nemůžeme spát"

Tovární pilot Hondy Marc Márquez (20) přijíždí jako nejmladší lídr v historii královské kubatury k pátému letošnímu závodu, Grand Prix Francie na okruhu v Le Mans.


"Le Mans je závodním okruhem s velmi intenzivní atmosférou. Fanoušci okolo tratě opravdu žijí, tedy převážně v noci - je zde velké množství různých párty. My závodníci jsme ve svých pojízdných obydlích přímo na okruhu a nemůžeme skoro spát", říká lídr šampionátu.

"Závodní trať vypadá s bikem MotoGP poněkud úzká. V Le Mans jsem nikdy neměl s tratí problémy, ovšem v závodě mně většinou chybělo to pověstné štěstí. Snad se to letos změní", doufá 20-letý tovární pilot týmu Repsol Honda.

Márquez pojede na tomto tradičním okruhu vůbec poprvé s motocyklem MotoGP: "Proto doufám, že nebude pršet. Jen tak se mně podaří najít správné nastavení motocyklu, začínáme totiž úplně od nuly".

          

Po svém husarském kousku při posledním závodě Grand Prix v Jerezu, když se hodně tvrdým manévrem proboxoval v poslední zatáčce před Jorge Lorenza na místo druhé, tak se rozhodně nevznáší nejmladší lídr šampionátu všech dob - myšleno samozřejmě královskou kubaturu - někam do oblak: "Ačkoliv jsem v současné době hodně šťastný, tak rozhodně stojím pevně oběma nohama na zemi. Následující tratě jsou pro mě všechny úplně nové, co se týká motocyklu MotoGP. Honda má obrovský podíl na mém úspěchu v prvních závodech této sezóny, nechala mě prostě hodně jezdit".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist