Marc Márquez má zelenou pro GP v Texasu

Španělský závodník Marc Márquez má od lékařů povolení k návratu do mistrovství světa silničních motocyklů a to víkendovým závodem v Texasu. Márquez měl problémy s dvojím viděním po těžkém pádu ze zahřívacího tréninku v Indonésii a doteď absolvoval konzervativní léčbu. Jak je na tom si potvrdil v sedle motorky CBR600RR začátkem týdne na okruhu Alcarras.

Na Okruhu Amerik nemá Marc Márquez soupeře, jelikož tam až na rok 2019, kdy spadl z vedoucí pozice, nikdy neokusil hořkost porážky. Každopádně jeho cílem není navázat na předchozí úspěchy, ale postupně se přizpůsobit RC213V a během závodního víkendu zrychlovat a budovat ideální cit se strojem.

Před cestou do Texasu Marc Márquez uvedl: „Samozřejmě jsem moc rád, že jsem zpátky. Je to skvělý pocit se vrátit a navíc na jednu z mých nejvíce oblíbených tratí. Bez ohledu na situaci si jízdu v Texasu užívám a mám tam neuvěřitelné vzpomínky. Potom, co jsem vynechal dva závody, a komplet argentinský víkend, máme před sebou ještě nějakou práci, takže tu momentálně nejsem proto, abych si stanovil jen jeden cíl. Je tu spousta věcí, které je třeba udělat a zvážit, nicméně je nesmírně důležité, že se o víkendu vrátím do sedla motorky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist