Lorenzo podstoupil operační zákrok

Španělský závodník Jorge Lorenzo absolvoval v úterý v Barceloně operační zákrok zlomeného levého zápěstí. Ve středu byl propuštěn do domácího ošetření a nyní už je doma ve švýcarském Luganu. Cílem Lorenza je jet závod v Malajsii, pokud to nebude možné tak být v sedle motorky ve Valencii, kde sezona 2018 skončí a zároveň tam odstartuje příprava na nový ročník 2019.

Hodně smolný závěr sezony má Jorge Lorenzo, který letos konči u tovární stáje Ducati a příští rok pojede v barvách Repsol Hondy. Lorenzo těžce havaroval krátce po startu v Aragonii, pak absolvoval další těžký pád během příprav na závod v Thajsku a zlomené levé zápěstí Španěla vyřadilo také z Velké ceny Japonska.

V Motegi zvládl Jorge Lorenzo odjet jen dvě kola prvního tréninku a bylo jasné, že dojde k jeho odstoupení. Lékaři Španěla sice na dráhu pustili, ale on sám uznal, že vzhledem k bolestem to nemá cenu. V japonské nemocnici potvrdili fakt, že pokud by pokračoval v závodním víkendu, zranění by se mohlo ještě zhoršit.

Následně padlo rozhodnutí vynechat Velkou cenu Austrálie a vrátit se do Španělska. V Barceloně Lorenzo navštívil Doktora Xaviera Mira, který mu v úterý šlachy levého zápěstí operoval. Nyní je Lorenzo v domácí léčbě a zatím není známo, zda dojde k zlepšení jeho zdravotního stavu natolik, že bude moci jet příští týden závod v Malajsii. Možná mnohem pravděpodobnějším scénářem bude až Valencie.

Na Phillip Islandu Lorenza nahradí Španěl Álvaro Bautista, který tak bude týmovým kolegou Andrea Doviziosa. Za jezdce týmu Angel Nieto pojede Australan Mike Jones, který bude o nadcházejícím víkendu týmovým kolegou Karla Abrahama, který tentokrát pojede s Bautistovou Desmosedici GP17.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
unavix přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist