Lorenzo může začít s rehabilitací

Na letošní závodní víkend v Nizozemsku asi jen tak nezapomene úřadující světový šampion Jorge Lorenzo. Ve čtvrtek odpoledne si zlomil klíční kost, v pátek ve čtyři ráno skončila dvouhodinová operace v Barceloně a za necelých čtyřiadvacet hodin už stál na startovním roštu královské kubatury v Assenu.

U rodáka z Mallorky jsme podobnou zarputilost mohli sledovat už po jeho příchodu do královské MotoGP v roce 2008, když si postupně vyzkoušel všechny možné druhy pádů a zranění. Závodil například se zlomenými kotníky nebo byly i případy, kdy s berlemi došel k motocyklu, odjel závod a pak třeba ani nedokázal vylézt po schodech na stupně vítězů.
To, co předvedl v Assenu není nic, k čemu by se Lorenzo musel přemlouvat. On už prostě takový je a pokud je to jen trošku možné, jde do toho. Od lékařů měl jistou garanci, že by při zatížení nemělo dojít k narušení spoje klíční kosti, kterou od pátku fixuje titanová destička s osmi šrouby. Aby si byli stoprocentně jistí, absolvoval v pondělí další testy u Dr. Teresy Soalové v nemocnici General de Catalunya na předměstí Barcelony v Sant Cugat.

Výsledek vyšetření byl pro Jorge Lorenza velmi pozitivní, protože následkem fyzické námahy při závodu MotoGP TT v Assenu, kde mimo jiné skončil pátý, u něho nedošlo k žádným nežádoucím následkům na postiženém místě. Doktorka navíc potvrdila, že je nyní Jorge Lorenzo připraven zahájit kompletní rehabilitační program před závodem v Německu, který je na programu 14.července.
Foto: Jorge Lorenzo s lékaři, kteří byli u jeho operace: Dr. Marc Cots a Dr. Anna Carrerasová

Méně pozitivní zprávu měl Jorge Lorenzo dostat ze Švýcarska jen den před cestou na kontrolu do nemocnice. Podle zahraničních médií má mít Španěl byt v Paradiso, což je město v kantonu Ticino. V neděli večer tam mělo dojít k požáru, který si naštěstí nevyžádal žádné zranění, ale celou bytovou jednotku kompletně zničil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist