Lorenzo: Estoril bude hodně těžký závod

Vedoucí jezdec královské kubatury Jorge Lorenzo cestuje po druhém místě v Jerezu plný zdravého sebevědomí na další štaci cirkusu zvaného MotoGP, kterou je portugalský Estoril. A týmový kolega Ben Spies chce začít celou sezónu 2012 úplně od jejího začátku.

Po vítězství v premiérovém závodě královské kubatury letošní sezóny v Kataru a po zaslouženém druhém místě v Jerezu, míří Jorge Lorenzo jako lídr MS do Portugalska: "Nyní nás tedy čeká Estoril, trať, na které jsem už několikrát zajel výborné výsledky. Vždyť jsem tam dokázal několik závodů vyhrát. Vedeme sice v šampionátu mistrovství světa, ale závod bude velmi těžký a tvrdý".
"Budu muset jet pochopitelně úplně naplno, abych se udržel i nadále v čele tabulky. V závodě sice můžeme být hodně silní, ale stejně jako v Jerezu bude hodně důležitá volba pneumatik", ví velmi dobře mistr světa z roku 2010, který při posledním závodě ve Španělsku zvolil špatnou přední pneumatiku a a kvůli této volbě se cítil v nevýhodě.
Jeho týmový kolega Ben Spies neměl v prvních dvou závodech rozhodně žádný důvod k radosti. Američan neměl na motocyklu vůbec dobrý pocit a skončil dvakrát jako jedenáctý: "Můj start do sezóny byl hodně kostrbatý. V Estorilu to ale chceme vše vyžehlit. Doposud jsem neměl v Portugalsku žádné štěstí, ale nyní nastal ten pravý čas ke změně a k tomu, zajet zde dobrý výsledek. Budeme tvrdě pracovat, abychom našli dobré nastavení a potom v neděli do toho dát úplně všechno", slibuje Spies.

V pondělí po závodě budou Jorge Lorenzo a Ben Spies testovat své motocykly Yamaha při oficiálních testech IRTA: "Pondělní testy budou hodně důležité k tomu, ještě více poznat a vylepšit litrovou M1", vysvětluje Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist