Letošní sezonu MotoGP™ zahájí Repsol Honda s Mirem a Marinim

Do jubilejní 30.společné sezony Repsolu a Hondy v MS silničních motocyklů nastupuje jezdecká dvojice Joan Mir a Luca Marini. Pro Mira je to druhá sezona s HRC, Ital Marini je v týmu nováčkem. Společně se můžou pochlubit dvěma tituly mistra světa, osmnácti vítězstvími a padesáti umístěními na stupních vítězů napříč všemi třídami.

Úspěšnou historii v Grand Prix začala psát Honda v roce 1959, když poprvé nasadila své stroje v třídě do 125ccm. O dva roky později vyhrál závod 125ccm Australan Tom Phillis a v roce 1966 to byl Jim Redman v královské kubatuře. V této chvíli má Honda celkem 821 vítězství ve všech třídách světového šampionátu a z toho 183 patří týmu Repsol Honda.

Mistr světa MotoGP™ z roku 2020 Joan Mir vstupuje do své druhé sezony s týmem Repsol Honda, kde je nyní jeho šéfem posádky zkušený Santi Hernandez. „Další sezona je konečně tady! Pokaždé se těšíte na začátek roku a na návrat k závodění, protože není nad to závodit na stroji MotoGP™,“ prozradil Mir a pokračoval: „Mezi testem a tímto víkendem jsme měli dost času na to, abychom pokračovali v tréninku a dali vše do pořádku pro začátek roku. Jsem spokojený s tím, jak se vše vyvíjí, a jsem přesvědčen, že se můžeme v průběhu GP Kataru stále zlepšovat. Bude to víkend budování a využití důležitých momentů. Naším cílem je začít výrazněji než loni, abychom sezonu zahájili pozitivně.“

Šestadvacetiletý Ital Luca Marini má před sebou premiérovou sezonu s týmem Repsol Honda. Loni získal Marini v Kataru pole position a na konto si připsal nový rekord okruhu Losail International. Teď potřebuje čas a najeté kilometry, aby si s RC213V rozumněl stejně dobře jako z jeho předchozím motocyklem. „Je čas znovu závodit a letos jako člen týmu Repsol Honda,“ řekl hrdě Marini. „Je to další vzrušující milník na cestě, kterou jsem absolvoval od konce loňského roku.“

„Pokaždé, když pracujeme společně jako tým, jsme schopni něco najít a udělat další kroky vpřed. Tento první víkend nám dá příležitost doladit některé detaily z testování a také lépe pochopit, jak společně pracovat během závodního víkendu. Máme před sebou spoustu práce a já se těším, až ji začnu dělat jako tovární jezdec Hondy,“ dodal Marini.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist