John Hopkins od příští sezóny v zeleném

Kawasaki Racing Team potvrdil, že před Grand Prix Německa si zajistil dvouletou smlouvou amerického jezdce Johna Hopkinse, který se tak po skončení aktuální sezóny stěhuje od továrny Suzuki ke Kawasaki.

Po několikatýdenních jednání stvrdil John Hopkins tento týden dvouletou spolupráci s továrním týmem Kawasaki. John Hopkins pochází z amerického San Diega, ovšem kořeny jeho rodiny vedou do Velké Británie. Hopper, jak se mu v motocyklovém světě říká, vstoupil do Grand Prix v roce 2002, kdy s dvoutaktním motocyklem Yamaha 500 týmu WCM Red Bull čelil prvnímu roku čtyřtaktním motocyklům. Po své premiérové sezóně přestoupil Hopkins do továrního týmu Suzuki MotoGP, kde nejprve sbíral zkušenosti od Mistra světa Kennyho Robertse jr., aby se později sám stal jedničkou tohoto japonsko-britského týmu.
Michael Bartholemy (manažer Kawasaki Racing Teamu)
“Delší dobu jsme sledovali Johna a jakmile dal najevo, že hledá nový kontrakt, ihned jsme s ním začali jednat. Diskuse nebyla jednoduchá, John je pravděpodobně současný nejvyhledávanější jezdec v paddocku MotoGP. Jsme rádi, že ze všech nabídek si nakonec vybral právě tu naší a bude tak v dalších dvou letech jezdit na Kawasaki. John má všechny schopnosti nezbytné k vyhrávání závodů, ale doposud k tomu pravděpodobně neměl potřebný stroj. Jsem si jistý, že kombinace John Hopkins a Kawasaki Ninja ZX-RR bude tou správnou volbou a my se na ní těšíme. Johnovo rozhodnutí jezdit na Kawasaki mi dává jasný impuls, jak daleko jsme se dostali s naší infrastrukturou a s naším motocyklem Ninja ZX-RR 800 ccm. Ještě před dvanácti měsíci bychom nebyli schopní přitáhnout jezdce Johnova kalibru. Dokázali jsme, že Kawasaki je plně profesionální, je konkurence schopná, což také dokazuje to, že vedle Johna jednáme pro příští rok s jezdcem, který již v MotoGP dokázal vítězit. Podepsáním dvou špičkových jezdců pro tok 2008 chce Kawasaki jasně ukázat své ambice pro boj o světový titul.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist