Jezdci Repsol Hondy zvyšují tempo

Jezdci tovární Hondy Marc Márquez a Dani Pedrosa jsou vedoucí dvojicí průběžného hodnocení šampionátu. Dvacetiletý Márquez navíc na jih Velké Británie přijíždí s bilancí čtyř vítězství v řadě, což je na nováčka v MotoGP přímo neuvěřitelné. Pedrosa je ale stále ve hře o titul a udělá maximum, aby ho získal.

Po víkendu v Indianapolisu a České republice je na řadě třetí podnik v rychlém sledu a to Velká cena Velké Británie. Do Silverstonu přijíždí Repsol Honda po dvou závodech, kde jejich jezdci získali první dvě pozice na stupních vítězů. Motivace podobný výsledek zopakovat potřetí je samozřejmě velmi velká.
„Uvidíme, jaký bude Silverstonu v MotoGP, protože ve 125ccm jsem si to tam užil, ale v Moto2 už jsem tam trošku válčil s problémy,“ uvedl před cestou do Velké Británie Marc Márquez. „Myslím, že klíčové bude počasí, protože to se tam může docela rychle změnit! Loni tam Jorge zajel velmi dobrý závod, takže si myslím, že stejně silný bud také v letošním roce. My tam ale přijíždíme s čtyřmi vítězstvími v řadě a já se na motorce cítím dobře a věřím si.“
Dani Pedrosa rychle regeneruje síly a jeho zlomená levá klíční kost mu s každým dalším závodem působí méně problémů. Nyní se vrací na okruh, kde loni projel cílem třetí. „Po Brně se cítím dobře. Po fyzické stránce je to stále lepší, takže doufám, že se v tomto směru opět o něco dál posuneme tento víkend v Silverstonu,“ uvedl Dani Pedrosa. „Je to náročná dráha s mnoha změnami směru a je třeba dobré nastavení, aby vyhovovalo pomalým, ale také rychlým zatáčkám.

„Loni to byl tvrdý závod, takže věřím, že letos budu stejně silný!“
pokračoval Španěl a závěrem dodal: „V Británii člověk nikdy neví, jak to bude vypadat s počasím, ale doufejme, že budou od začátku panovat příznivé podmínky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist