Japonský začátek

V prvním neměřeném tréninku a stejně tak i v první kvalifikaci na nedělní japonskou Grand Prix obsadil Kuba Smrž 15. místo.

Japonské Motegi poskytlo všem jezdcům šampionátu MotoGP v první kvalifikační den naprosto ideální podmínky pro motocyklový sport. Diváků okolo závodiště sice ještě mnoho nebylo, ale o víkendu se očekává stejně jako loni velká návštěva. Kuba Smrž stejně jako při minulém závodě v Brně začal ve velmi dobrém rytmu a již dnes o čtyři desetiny překonal svůj nejlepší čas z loňska. V průběhu měřeného tréninku se pak pohyboval znova těsně za první desítkou a přestože nakonec skončil patnáctý, je jeho ztráta na soupeře před ním jen minimální.
Jakub Smrž:
„Po dnešním dni jsem velice spokojený. Podařilo se mi už teď zrychlit loňský čas a umístil jsem se na 15. místě, které mě zatím řadí do 4. řady. Motorka funguje celkem dobře, ale na zítra musíme udělat nějaké změny na podvozku a převodovce. Věřím, že bych mohl ještě zrychlit. Jen mě mrzí, že mě v mém rychlém kole zbrzdil Ayoama s De Punietem, kteří zajížděli do boxů, jinak bych jel asi ještě o nějakou tu desetinku rychleji.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist