James Ellison bude testovat Yamahu YZR M1

Motocykl Yamaha YZR M1 týmu Herve Poncharala bude testovat James Ellison, který patrně dá francouzskému týmu přednost před španělským D´Antín MotoGP - Pramac.

Manažer týmu Yamaha Tech 3 pan Herve Poncharal potvrdil, že britský jezdec James Ellison bude ve dnech 28. – 30. listopadu testovat na okruhu Sepang v Malajsii motocykl Yamaha YZR M1.
Ellison společně s Roberto Rolfem a Jose Luisem Cardosem figurují na kandidátce pro španělský tým Luise D´Antína, kam se však vejdou pouze dva z této trojice. Již minulý týden měl D´Antín oznámit složení svého týmu, avšak předpokládaná změna dodavatele pneumatik prozatím pozdržela oznámení o jezdeckém složení. Jak známo, tým D´Antín MotoGP – Pramac pro příští sezónu pravděpodobně obuje své stroje Ducati Desmosedici do pneu japonského výrobce Bridgestone a právě James Ellison ve spojení s D´Antínem nezapadá do koncepce, kterou si vytýčil konkurenční Dunlop, jenž si pochopitelně nadějného, britského mladíka chce udržet i pro další sezónu.
Tým pana Herve Poncharala ztratil generálního sponzora Fortunu a tak jistě hledá možnosti jak omezit své náklady. Spíše než platit obrovskou sumu za dodávku pneu Michelin se v současnosti zdá reálnější nabídnou místo právě Ellisonovi, za nímž by přišla příjemná, finančně výhodná, dodávka pneumatik Dunlop.
Po odchodu Shane Byrna zpět do britského šampionátu se James Ellison stane pravděpodobně jediným zástupcem Velké Británie v seriálu nejprestižnějšího motocyklového klání světa – třídy MotoGP. Vedle podpory výrobce pneumatik Dunlop se tedy James Ellison může pravděpodobně těšit i z podpory samotného promotera šampionátu společnosti Dorna Sports, která má úzké vazby právě na Británii. Je tedy nanejvýš pravděpodobné, že namísto stroje Ducati Desmosedici GP5 uvidíme napsané startovní číslo 77 na motocyklu Yamaha YZR M1.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist