Ital Pirro měl obrovské štěstí, vyvázl bez vážných zranění

Kdo viděl ve druhém tréninku MotoGP pád italského závodníka Michele Pirra, musel nutně nabýt dojmu, že testovací jezdec Ducati bude potřebovat dlouhý čas než se z takového pádu dostane. Celý průběh nehody je možné si pustit na videu níže, nicméně šlo o to, že Pirra jeho Ducati vykopla ze sedla v úseku před první zatáčkou, Ital prolétl vzduchem a po dopadu na zem bylo vidět, že je v bezvědomí.

Následovaly nekonečné minuty, kdy zdravotní služba zasahovala přímo v místě pádu než Michele Pirra naložili do sanity rychlé zdravotní pomoci a odvezli do zdravotního centra okruhu v Mugellu. Odtud pak Pirro letěl vrtulníkem do univerzitní nemocnice ve Florencii. První informace již byly pozitivní a to, že je při vědomí, má vykloubené rameno a je potlučený, nic nenaznačovalo něco vážnějšího.

Na vyšetření CT nenašli nic zlomeného, žádná vážná zranění, která by Pirra ohrožovala na životě. „Michele měl opravdu velké štěstí. V podstatě vyvázl bez zranění,“ uvedl po návratu z nemocnice šéf týmu Ducati Davide Tardozzi.

Vzhledem k tomu, že byl Michele Pirro nějakou dobu v bezvědomí, byl tam náraz do hlavy plus vykloubené pravé rameno, stráví italský závodník noc v nemocnici a pokud nebudou žádné komplikace nebude ani důvod, aby tam zůstal déle.

Technici společnosti Brembo, dodavatele brzdového systému italské Ducati, okamžitě testovali systémy Pirrovy Desmosedici a nenalezli nic co by v daný moment naznačovalo poruchu brzdového systému.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Aďoš přispěl 2 Kč
Motogpmania přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist