Honda pracuje na změnách v týmech MotoGP

V rámci optimalizace pracuje Honda na změnách v týmech MotoGP. S minimem změn pokračuje Marc Márquez, u ostatních určité změny jsou stejně jako u samotné společnosti Honda Racing Corporation (HRC). Cílem je dostat Hondu zpět na vrchol MotoGP.

Zprávu o tom, že u Hondy plánují velké změny, přinesl server motorsport.com, jenž píše, že letošní sezona by mohla pro Hondu znamenat zlom k lepšímu. Marc Marquez (Repsol Honda Team) nastupuje po dlouhé době v dobré fyzické kondici a co se jeho týmu týče, tam velké změny nehledejme, jelikož na pozici šéftechnika i nadále zůstává Santi Hernandez. Honda má pro letošní ročník dva nové jezdce. Od Suzuki přišel k továrnímu týmu Joan Mir, mistr světa MotoGP z roku 2020, a Alex Rins, který bude hájit barvy LCR Hondy.

S HRC pokračuje Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU), který teď ale přišel o svého šéftechnika Giacoma Guidottiho, který přestupuje do továrního týmu, aby tam byl nápomocen Joanu Mirovi. Japonec získal místo Itala Němce Klause Nöhlese, který poslední tři roky pracoval v testovacím týmu Hondy. Oba už spolupracovali loni ve Valencii a také v pozávodním testu MotoGP ve Valencii. U Alexe Rinse uvidíme Davida Garciu, který již dříve spolupracoval s Alexem Marquezem.

Vedení testovacího týmu Hondy nyní převezme Ramon Aurin, který v minulosti spolupracoval s jezdci jako Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo nebo Pol Espargaro. Původně měl být podle motorsport.com Aurin šéftechnikem Joana Mira, ale Honda ho požádala, aby vzhledem k naléhavé situaci a svým obrovským zkušenostem vedl jejich vývojový tým.

Změny zaznamenali také u HRC. Po několika letech se do role vedoucího projektu RC213V vrací Shinichi Kokubu. Tetsuhiro Kuwata zůstává generálním ředitelem HRC, zatímco Shinya Wakabayashi, generální ředitel závodní divize společnosti, se stává členem nejvyššího vedení. Tam již nebude dosavadní technický ředitel Takeo Yokoyama, který letos odchází z mistrovství světa a nastupuje na pozici v tokijské centrále.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist