Hlasy jezdců MotoGP po Le Mans (2)

Pokračování ohlasů na prozatím poslední podnik mistrovství světa třídy MotoGP, který se jel o minulém víkendu na francouzském okruhu Le Mans.

Sete Gibernau (8. místo)
Není to nejhorší. Blahopřeji Lorisovi. Výsledek, který on získal, znamená, že Bridgestone odvedl výbornou práci. V první zatáčce jel někdo zeširoka a vytlačil mě mimo dráhu. To rozhodlo o mém závodě. Bylo poté těžké nalézt správný rytmus, ale pak jsem se pokoušel pouze dojet ostatní. Sice potřebuji pokračovat v práci na nastavení, ale dnes jsem se již cítil pohodlněji. Udělal jsem další krok kupředu. Byl to závod, kterým jsme zlepšili několik věcí.
Toni Elías (9. místo)
Byl to velmi obtížný den. Měl jsem problémy již ve warm upu, nedokázal jsem najít jejich řešení. Dobře jsem odstartoval, ale i když jsem chtěl, nedokázal jsem svou rychlost udržet. Zítra zde budeme testovat, doufám, že naleznu řešení k odstranění těchto problémů. Analyzuji situaci a doufám, že se brzy dostanu do pozic, které si zasluhuji. Chtěl bych poblahopřát Marcovi, který zajel výborný závod.
Chris Vermeulen (10. místo)
Skončil jsem mezi nejlepší desítkou, a to jsem opravdu chtěl, ale se svou rychlostí během závodu jsem nebyl spokojený. Nenajezdil jsem toho na suchu tolik, kolik jsem chtěl. Doufal jsem, že dnes ráno ještě vyzkouším pár věcí, ale Warm Up byl za mokra, a tak jsem to vyzkoušet nedokázal. Jezdil jsem se včerejším nastavením a byl jsem schopný získat po startu dobrou rychlost, ale neměl jsem dostatek dat pro určení trvanlivosti pneumatik, které ke konci závodu ochably. Při své premiéře na francouzském okruhu jsem nakonec spokojený s desátým místem. Doufám, že v Mugellu budu schopen tuto pozici ještě zlepšit.
Carlos Checa (11. místo)
Je to dobrý výsledek, také cítím, že jsme udělali letos největší pokrok. Zpočátku jsem mohl jezdit dobré časy, ale po jedenáctém nebo dvanáctém kole začala vadnou zadní pneumatika. Nemohl jsem udržet svou rychlost a začal jsem přemýšlet o ukončení závodu. Pokoušel jsem se udržet pod 1:37 a následovat souboj Vermeulena s Elíasem. Měl jsem, ale velké problémy se zadní pneumatikou. Pochopil jsem, že důležité bude dokončit závod. Pak mne dojel Nakano a pokusil se o mé předjetí. Chtěl jsem ho udržet za mými zády, což se nakonec podařilo. Odvážíme z Francie mnoho informací. Víme kde jsem a víme, kde chceme být. Jsem s pokrokem motocyklu velmi spokojený. Jsem nyní připravený na dva dny testování, mám mnoho motivace. Víme co musíme udělat, aby byl náš stroj rychlejší. Dunlop také přivezl mnoho věcí a má mnoho nápadů, mělo by nám to pomoci v dalších závodech.
Shinya Nakano (12. místo)
Jsem zklamaný. Neměl jsem dobrý start, ale držel jsem se za vedoucí skupinou. Začal jsem mít na motocyklu dobrý pocit. Když jsem uviděl, že mne tým stahuje k jízdě přes boxovou komunikaci, nemohl jsem tomu uvěřit. V té době jsem neměl žádné tušení, kvůli čemu jsem potrestán. Věděl jsem, že po tomto trestu bude těžké pokračovat v závodě. Nyní již vím, že to bylo kvůli mému pohybu na startu. Náš datarecording z motocyklu ukázal, že než jsem odstartoval, tak jsem se mírně pohnul. Byl to tedy správný trest, ale to nemůže zmírnit mé zklamání. Po absolvování trestu jsem znova sklonil svou hlavu a začal bojovat. Nakonec jsem zachránil nějaké body. Po tak dobrých trénincích a kvalifikaci je tento konec víkendu velmi frustrující, ale musím to hodit za hlavu a soustředit se na další závod v Mugellu.
Alex Hofmann (13. místo)
Dnes nebylo bohužel možno udělat více, celý tým i já jsme do toho dali sto procent. Náš oficiální dodavatel pneumatik Dunlop musí odhadnou možnost výběru pneumatik a dát mi tím možnost jezdit po okruhu v přijatelných pneumatikách. Je to potřebné, jezdíme MotoGP, nejlepší světovou třídu a není normální čelit takovýmto situacím. Nová pneumatika, kterou oni přivezli do Le Mans, byla dobrá v trénincích, ale nevhodná pro použití v závodě. V prvních kolech byla nestabilní, pak se trochu zlepšila. Měl jsem docela dobrý rytmus, ale v posledních kolech bylo velmi obtížné ovládat motocykl. Bylo to, jako kdybych trénoval na rodeo. Závod jsem dokončil velmi vyčerpaný. Jediná útěcha jsou tři body, které jsem získal do celkové klasifikace šampionátu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist