Hayden do Indy pojede, závodit ale bude Camier

Mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje desátým podnikem v Indianapolisu, domácím závodem Nicky Haydena. Pro Američana ale trošku s hořkou příchutí, protože jak již dříve avizovali, nebude závodit kvůli operaci zápěstí v Indianapolis Motor Speedway (IMS) a další týden v Brně. V obou případech ho zastoupí Leon Camier.

Problémy zraněného zápěstí řešil Nicky Hayden operací hned, jak skončila první polovina letošního ročníku. Už předem bylo jasné, že si to vyžádá delší rekonvalescenci a minimální stop závodění pro Indianapolis a Českou republiku. Hayden ale do Indianapolis pojede. Svoji přítomností tam jednak podpoří svůj tým a také podnikne plánovaná setkání s fanoušky a zástupci ze strany partnerů týmu Drive M7 Aspar.

„Tak určitě se mi nelíbí vědomí, že se na závod v Indy budu koukat a nebudu na své motorce, abych se na dráze představil domácímu publiku, ale taková už je situace. Abych řekl pravdu, už jsem se s tím vypořádal, takže teď myslím jen na léčbu než abych cítil nějakou lítost,“ řekl Nicky Hayden a ke stavu zápěstí dodal: „Vypadá to, že léčba pokračuje správným směrem, ale nebyla to malá operace, takže nevím, kdy budu zpátky a pravděpodobně to nebudu vědět dřív než do další kontroly u lékaře. Do té doby přeji hodně štěstí Leonovi.“
Nicky Hayden je rád, že jeho tým zvolil tak zkušeného jezdce jakým je Leon Camier, který pojede s Drive M7 Aspar minimálně závod v Indianapolisu a Brně. Pochopitelně pro britského závodníka z prostředí mistrovství světa superbiků je to velká příležitost, jak se představit potenciálním zaměstnavatelům z řad týmů MotoGP.

„Jsem nadšený z příležitosti jet motocykl třídy MotoGP s týmem Drive M7 Aspar,“ uvedl Leon Camier, který v pondělí oslavil osmadvacáté narozeniny. „Bude to náročný víkend a spousta věcí k učení, protože je pro mě vše nové – motorka, pneumatiky … . Mám v plánu se těmto novým věcem přizpůsobit co nejrychleji. Je to rozhodně báječná příležitost s velmi zkušeným týmem a jsem si jistý, že to bude zajímavý víkend.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist