Grand Prix Velké Británie a Austrálie jsou pro rok 2020 zrušeny

Organizace FIM, IRTA a Dorna Sports oficiálně potvrzují zrušení dvou dalších podniků mistrovství světa silničních motocyklů. Jedná se o Velkou cenu Velké Británie, která se měla jet koncem srpna v Silverstonu, a Velkou cenu Austrálie s plánovaným termínem 25.října 2020.

Rok 2020 je pro mistrovství světa silničních motocyklů skutečně rokem, který se bohužel zapíše do historie šampionátu rušením Grand Prix. Vzhledem k různým omezením kvůli epidemii koronaviru byli nuceni představitelé FIM, Dorna Sports a místního promotéra zrušit Velkou cenu Velké Británie, jenž měla na Silverstonu termín 28. až 30.srpna 2020. V celé historii šampionátu to bude vůbec poprvé, kdy šampionát nezamíří přes kanál La Manche.

Zrušena je rovněž Velká cena Austrálie, která se jela poprvé na Phillip Islandu v roce 1989 a stálým domovem australské Grand Prix je od roku 1997. Pořadatelé z Británie i Austrálie velmi litují rozhodnutí zrušit závody, nicméně zdraví všech je přednější a to je teď na celém světě prioritou číslo jedna.

„Je nám líto, že musíme oznámit zrušení těchto dvou ikonických událostí,“ napsal v prohlášení CEO Dorny Carmelo Ezpeleta. „Silverstone společně s Phillip Islandem jsou jedny z nejvíce vzrušujících závodních víkendů sezony, jejichž dráhy nikdy nezklamaly ve slibu nabídnout jedny z nejvyrovnanějších závodů šampionátu. Jménem Dorny bych moc rád poděkoval všem fanouškům za jejich pochopení a trpělivost. Těšíme se až se v příštím roce vrátíme na Silverstone a Phillip Island, a budeme svědky dalších neuvěřitelných bitev.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist