Grand Prix Valencie MotoGP - pátek

Casey Stoner opět nejrychlejší, tentokrát v pátečních trénincích na Grand Prix Valencie.

1:32,968 je základní čas strojů MotoGP 800 ccm na okruhu Ricardo Torma ve Valencii. Tento čas dnes během druhého tréninku docílil Mistr světa MotoGP 2007 Casey Stoner, který se tak samozřejmě stal i nejrychlejším pilotem úvodního dne posledního závodu této sezóny.
Na druhém místě se umístil Sylvain Guintoli, který již několikrát letos naznačil, že by mohl vyrůst v dobrého pilota nejsledovanější motocyklové kategorie. Pouhých 0,116 sekundy za Stonerem skončil nakonec třetí Dany Pedrosa, což znamená, že ve Valencii by mohlo spojení dobrého jezdce, motocyklu Honda a pneumatik Michelin fungovat.
Čtvrtým místem v trénincích vykročil za stejnou pozici v celkové klasifikaci italský jezdec Marco Melandri.
Pátého Chrise Vermeulena dělilo od šestého Randy de Punieta pouhých 0,018 sekundy. Ovšem i dále to bylo velmi nahuštěné, vždyť například Alex Barros, který dnes skončil v součtu dvou tréninkových jízd na sedmé pozici, ztratil na De Punieta pouhých 0,022 sekundy.
Valentino Rossi odstartoval svého posledního závodního svezení v roce 2007 osmým místem, když i jemu na jezdce předním chybělo pouhých několik tisícin, v číslech to pak bylo 0,079. Devátý Nicky Hayden ztratil na Rossiho také velmi málo, přesně 0,030 sekundy, což bylo naprosto stejně, kolik tvořila i mezera Haydena od desátého Johna Hopkinse.
Za jedenáctým Carlosem Checou se seřadili v těsném sledu dvanáctý Makoto Tamada (0,068 od Checy), třináctý Colin Edwards (0,073 od Tamady) a čtrnáctý Loris Capirossi (0,028 od Edwardse).
Trochu zklamaný byl domácí Toni Elías, který jistě pomýšlel na víc jak je patnácté místo, stejně jako šestnáctý Shinya Nakano. Trochu zklamáním je i sedmnácté místo Anthony Westa.
Osmnáctá pozice patří Britu Chazu Daviesovi, který ovšem jezdil pouze ráno. Do odpolední části již nezasáhl, protože si při pádu v ranním tréninku bolestivě poranil ruku a záda. Nicméně zítra by se měl Davies opět posadit do sedla Ducati týmu Pramac d´Antin MotoGP.
Poslední, devatenáctý, skončil Američan Kurtis Roberts, ovšem pozor! Kurtis ztratil na Stonera pouze 2,367 sekundy! Tak vyrovnané je jezdecké pole v závěru letošní sezóny.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist