Grand Prix Valencie 125cc

Hector faubel vítězí v posledním závodě sezóny, který určil Mistrem světa 2007 maďarského jezdce Gabora Talmacsiho. Náš Lukáš Pešek dokončil poslední závod ve třídě 125 ccm na velmi dobré páté pozici.

Hector Faubel a Gabor Talmacsi. To je dvojice jezdců, která byla středem pozornosti při dnešním závodě Grand Prix Valencie, závodě jenž charakterizovala snaha Španěla dostat maďarského jezdce do kolen nejen symbolicky, ale jek se několikrát zdálo, i v reálném světě.
Faubel v první části dotahoval Talmacsiho, který se ve druhém kole dostal na čelo a na něm si vytvořil malý náskok. Poté byl dojet Faubelem a společně si vytvořili pětisekundový náskok. Pak ovšem začala velká Faubelova taktika, směřující k jedinému cíli – dostat do souboje o vítězství v závodě i další jezdce, tedy zpomalit tempo a nechat se dojet druhou skupinou, ve které jel i náš Lukáš Pešek. To se po několika zajímavých manévrech také stalo, nicméně bylo to již prakticky v posledním kole a navíc pouze jedním jezdcem, Sergio Gadeou ze stejného týmu Bancaja Aspar. Souboj o světový titul, ale i o vítězství v posledním závodě sezóny, vrcholil v poslední zatáčce, ve které Faubel zaútočil na vedoucího Talmacsiho.
Cílem závodu projel tedy jako první domácí Hector Faubel, ovšem druhé místo pro Gabora Talmacsiho znamenalo titul Mistra světa. Třetím v cíli byl další z domácích jezdců Sergio Gadea.
Náš Lukáš Pešek v posledních kolech několikrát zaútočil na čtvrtého Mattiu Pasiniho, předjet se mu ho však nepodařilo a tak dokončil závod na pátém, místě.
Na šesté pozici projel cílem Esteve Rabat, na sedmém poté další Španěl Pablo Nieto. Osmá pozice patřila britskému „zrzkovi“ Bradley Smithovi. Devátým místem si Japonec Tomoyoshi Koyama udržel třetí pozici celkové klasifikace, kde o 11 bodů porazil celkově čtvrtého Lukáše Peška.
Za desátým Polem Espergarem dojel do cíle Nicolas Tereol, tedy týmový kolega našeho Peška. Dvanáctý byl dravec Simone Corsi, třináctý Rakušan Michi Ransader, čtrnáctý Alexis Masbou a patnáctý Randy Krummenacher.
Konečné pořadí GP 125: 1.- Talmacsi 282 bodů; 2.- Faubel 277; 3.- Koyama 193; 4.- Pešek 182; 5.- Pasini 174

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist