Grand Prix v Singapuru?

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta by rád dal do kalendáře další závod MotoGP v Singapuru, ovšem zde i nadále chybí stabilní závodní okruh.

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta by rád rozšířil stávající kalendář MotoGP do Singapuru, o tom se sice už hodně dlouho mluví, ovšem chybí to podstatné, tedy závodní okruh: "Už dva roky stále slyším, že se buduje okruh. Nevím ale, kdo ho staví a jestli se vůbec staví. Takže je předčasné o tom mluvit. Jistě Singapur je země, kam chceme "dovést" MotoGP, nemůžeme to ale udělat, pokud chybí permanentní závodní dráha", říká  Ezpeleta pro Mediacorp.


Závodní okruh by měl být hotový už v roce 2011, dle deníku Today se ale pokouší místní promotér plánovaný areál zvětšit. Jistě, asijský trh je pro Dornu velmi důležitý, a po tom, co z kalendáře vypadla Šanghaj, tak se hledá náhradní řešení. "Máme smlouvu se Singapurem o pořádání závodu Grand Prix, ale cyhbí nám dostatek místa.", vysvětluje Ezpeleta. 

Městský automobilový okruh, kde se jezdí F1 se přitom použít nemůže, neboť blízké zdi a  chybějící únikové zóny činí trať pro motocyklové závody hodně nebezpečnou. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist