Grand Prix Itálie 250cc

Italská Grand Prix znamenala pro Daniela Pedrosu další vítězný úspěch, Radek Rous zaznamenal naopak další bodované umístění, zatímco Jakub Smrž na vytouženou desítku nedosáhl a v závodě havaroval.

Daniel Pedrosa se raduje z vítězství v italské Grand Prix, když za 40:31,909 minuty porazil všechny své soupeře. Divokým, kontaktním manévrem v posledním kole se z druhé pozice může těšit další z továrních jezdců Hondy Jorge Lorenzo (+1,186), který tímto manévrem odsunul na třetí místo Alexe De Angelise (+1,557).
Na čtvrtém místě dokončil závod Casey Stoner, pátý byl Sebastian Porto, šestý Héctor Barbera a sedmý Hiroshi Aoyama. Na osmém místě dojel do cíle Andrea Dovizioso za nímž s další větší ztrátou dokončil závod Simone Corsi. Desítku nejlepších poté doplnil Chaz Davies, jenž za svými zády udržel jedenáctého Andreu Balleriniho a dvanáctého Mirka Giansantiho. Na třináctém místě dojel do cíle náš Radomil Rous (+1:06,264), pro kterého to je další bodovaný úspěch. Čtrnáctý dokončil závod Gregory LeBlanc a patnáctý Hugo Marchand.
Jakub Smrž stejně jako Lukáš Pešek nepotvrdil dobrý kvalifikační výsledek a poté, co ze závodu sestřelil Sylvaina Guintoliho, sám havaroval.
Na čele šampionátu je stále Daniel Pedrosa (98), který má nyní na druhého Andreu Doviziosa (77) náskok 21 bodů. Třetí je Casey Stoner (76). Lepší z naší dvojice je Radomil Rous (7), který je na devatenáctém místě, hned před Jakubem Smržem (6), kterému patří pozice dvacátá.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist