Grand Prix Francie - 125 ccm

Thomas Lüthi zvítězil v dnešním závodě třídy 125 ccm, Lukáš Pešek bohužel havaroval a cíl neviděl, Karel Abraham skončil hluboko mezi poraženými.

Thomas Lüthi zvítězil v dnešním závodě, když o jeho vítězství rozhodla technická závada španělského jezdce Alvara Bautisty, jenž ještě v polovině posledního kola jezdil na čela závodu. Nicméně švýcarský jezdec českého týmu Elit Cafee Latte Grand Prix Racing, který odjezdil bezmála polovinu závodu na vedoucí pozici, získal své vítězství zcela zaslouženě. Na druhém místě přijel do cíle finský tovární jezdec KTM Mika Kallio, který na vítěze ztratil 3,380 sekundy.
Poslední zatáčka okruhu, která byla svědkem havárie českého jezdce Lukáše Peška, jenž ze závodu vypadl již na konci druhého kola, rozhodla také o třetím místě v dnešním závodě. Toto třetí místo nakonec získal Ital Fabrizio Lai, který právě v poslední zatáčce předjel Alvara Bautistu na vadnoucím stroji Aprilia. Bautista se tak až v pátém závodě sezóny musel rozloučit s cílovým pódiem, když mu dnes patřilo čtvrté místo.
Na pátém místě dojel skvěle finišující Pablo Nieto, který na šestou pozici odsunul svého týmového kolegu Raffaele de Rosu. Sedmý dojel Joan Olive, který na osmou pozici poslal Sergio Gadeu, na devátou Andreu Iannoneho a na desátou Simone Corsiho.
Jedenáctou pozicí se může chlubit Angel Rodriguez, dvanáctou Julian Simon a naopak třináctou Hiroshi Koyama. Poslední body brali v cíli čtrnáctý Héctor Faubel a patnáctý Sandro Cortese.
Náš Lukáš Pešek tentokrát cíl tedy neviděl. Viděl ho však Karel Abraham, který ovšem i ve svém dvacátém závodě kariéry jezdce Grand Prix dojel až hluboko ve třetí desítce. Karel především díky deseti haváriím jiných jezdců dokončil závod na 25. pozici s více jak minutovou ztrátou.
V celkovém pořadí vede nadále Alvaro Bautista (99 bodů), druhý je Mika Kallio (78) a třetí Héctor Faubel (56). Náš Lukáš Pešek je na šesté pozici, když na jeho kontě je 39 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist