GP Španělska MotoGP

Loris Capirossi vítězí v úvodním závodě sezóny, Valentino Rossi po havárii v prvním kole dojíždí až na čtrnáctém místě.

Loris Capirossi se pošesté v kariéře radoval z vítězství v závodě MotoGP, když dnes odpoledne dokázal o 4,375 sekundy porazit domácího Pedrosu. Nicméně Daniel Pedrosa předvedl úchvatný vstup do nejprestižnější kategorie, ve které nahradil veterána Maxe Biaggiho. Na třetím místě si pro páté pódium v řadě dojel Američan Nicky Hayden, když dokázal za svými zády udržet zle dotírajícího Toni Elíase. Pětici nejlepších uzavřel vítěz posledních dvou závodů Marco Melandri.
Šestým místem se prezentoval další z nováčků - Casey Stoner, sedmý dojel Shinya Nakano a osmý Kenny Roberts jr. Pro stroj Suzuki získal body za deváté místo John Hopkins, desátým místem se mohl utěšovat Japonec Makoto Tamada.
Na jedenáctém místě dokončil závod tovární jezdec Yamahy Colin Edwards, jenž se zdržel v úvodu závodu při kolizi v první zatáčce. Dvanácté místo si připsal Chris Vermeulen, třináctý byl nejstarší muž startovního pole Carlos Checa a čtrnáctý Valentino Rossi, který po kolizi s Toni Elíasem havaroval v první zatáčce závodu. Poslední bod si připsal Alex Hofmann na motocyklu Ducati.
S jedním kolem ztráty dokončil závod na šestnáctém místě James Ellison, zatímco Sete Gibernau, Jose Luis Cardoso a Randy de Puniet závod pro poruchu motocyklů nedokončili.
Motocyklové Grand Prix pokračuje druhým kolem 8. dubna, kdy je na programu závod v asijském Qataru.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist