GP San Marina – neděle v Misanu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
mike99 (322) napsal 21.09.2013 v 01:43

Evo: vychadzam z informacii napisanych v clanku a original vysiel na Crash.net, tak snad sa to da povazovat za doveryhodny zdroj.
Tiez ma napadli Repsolaci, kedze Honda dlhodobo spolupracovala s Michelinom (myslim, ze viac ako 20 rokov) a ci patril este niekto iny do tejto "smotanky" tazko povedat. A zrejme na toto aj Casey narazal, ale to by sme sa ho museli spytat.

SPV: povazujem Ta za slusneho, inteligentneho a schopneho normalnej diskusie bez urazok. Takych, ktori zacnu napadat diskutujucih, ked im dojdu argumenty je tu myslim si, ze dost. Tak na Tvoju otazku s google Ti nebudem odpovedat.

Nikto Ameriku neobjavil a ked si cital pozorne moj prispevok nizsie, tak si si urcite vsimol, ze som nenapisal, ze Tonimu upiekli gumy podla dat z treningu, ale ze mu Michelin pripravil "special programme for me".

Co som sem dal clanok, tak autor pise o jazdcoch a nie o jazdcovi. Pise o tom pomenej zrejme preto, lebo clanok je venovany inej teme. A jedine co si napisal Ty je, ze Colin Edwards povedal, ze on v porovnani s Rossim tieto gumy nema, ale to nevylucuje, ze ich nemal nikto iny na roste.

Neviem co som tu pisal "pred par lety", ked som tu 2 roky. Ale nedavno si mi tiez nieco napisal, ze som pisal "pred par lety", ze je zly nejaky koncept (uz neviem coho). V klude to najdi v mojom profile, ale skor mam pocit, ze si ma s niekym pleties.

Este taka mala infoska na zaver, Casey po tejto sezone konci so zavodenim v V8 Supercars.

SPV (816) napsal 20.09.2013 v 10:27

mike99: ještě, že máš ten google, co...???
Před pár lety jsi tu psal, že nejsou důkazy, že se gumy pro Rossiho pekly, a teď se snažíš hledat ještě jiné jezdce kromě Rossiho...
Chtěl bych Tě vidět bez googlu...

SPV (816) napsal 20.09.2013 v 10:20

Navíc tu děláte, jakoby jste objevili ameriku. To, že tovární jezdci jeli jiné gumy, než netovární, je známá věc. Alias dostal právě tuto možnost jen na jeden závodní víkend. Možná jste v té době ani GP ještě nesledovali, tak to nevíte.

SPV (816) napsal 20.09.2013 v 10:17

Scooter a Mike: pánové, našli jste případ Eliase, což je sice hezké. Ale je to jiný případ. To, co vy popisujete, tak to bylo jen na jeden závodní víkend. My jsme ale zmínili to, že Rossimu se gumy nepřipravovaly na víkend, ale podle podmínek dokonce přes noc ze soboty na neděli!!!
A to je úplně jiná situace, než tady píšete o Eliasovi. Najděte mi někoho, kromě Rossiho, komu se pekly gumy přes noc ze sobotu na neděli!

Evo (411) napsal 19.09.2013 v 23:33

Ak teda budeme verit slovam autora, dalsi spoluuzivatelia Rossiho vyhod mohli byt , podla mna, Hayden, mozno Pedro. Neviem koho dalsieho mame ratat za spickoveho jazdca Michelinu ak v tom nebol Edwards. Ale zvlastne je, ze v tv sa spominal len Vale.
Inak , je tam aj pekny clanok "Casey Stoner- ten, co zkrotil Ducati". Mal by si ho precitat Marex .

mike99 (322) napsal 19.09.2013 v 22:03

Evo: tak som Ti ho nasiel. Nakolko sa sem nemozu uverejnovat odkazy na ine stranky, tak som vybral citaciu z clanku, ktoru ked si hodis do google, tak Ti to vyhodi cely clanok a mozes si to precitat.
Autor v clanku pise o jazdcoch, a nie o jazdcovi, tak som mal pocit, ze v tom Rossi nebude sam.
Predpokladam, ze opat si najdes nieco co sa Ti tam nebude zdat a spochybnis tvrdenie autora.

"Před zavedením pravidel o omezení počtu pneumatik před začátkem sezony 2007 (tato pravidla určila, aby si jezdci vybrali pneumatiky už před začátkem každého závodního víkendu) si mnozí jezdci stěžovali, že při evropských kolech MotoGP Michelin přiváží pro své špičkové jezdce ze své základny ve Francii speciální pneumatiky vyrobené přes noc, při jejichž výrobě využili data z tréninku.

Závodníci Michelinu, kteří neměli tak dobrou pozici, a ti, kteří používali pneumatiky od konkurence, měli oprávněný pocit, že tato praxe není spravedlivá. Svoji nespokojenost vyjadřovali v soukromí i na veřejnosti a často mluvili o tom, co by mohli dokázat, kdyby měli ty pneumatiky."

Evo (411) napsal 19.09.2013 v 16:01

Scooter: ze Michelin pekl gumy podle individualnich pozadavek jezdcu je znama vec a asi to delali i ostatni vyrobci.Bylo to ale o penezich, takze chudsi tymy si nemohli tolik dovolit.Jediny Michelin dokazal ale vyrobit a dodat gumu podle aktualnich dat pocas zavodniho vikendu.Dodat tam, kde to vrtulnikem stihali, tedy v Evrope. To poskytovalo jezdci oproti ostatnim velikou vyhodu. V tehle souvislosti se mluvilo jen o Rossim. Proto pripad Tonda , ktery tady zminujes,je mimo misu.. Doufam, ze ty tomu rozumis, protoze mikemu jsem v minulosti marne vysvetloval rozdil mezi pecenim a pecenim podle aktualnich dat. Snad ten jeho clanek,ktery sem udajne daval, neco ozrejmi. Jestli se teda mike jeste objevi.

neznamyScooterD (1103) napsal 19.09.2013 v 10:27

Crash.net:
And that tyre was made particularly for you?
Toni Elias:
The construction, yes. It was a little bit softer to help me. The front one was very big, now in MotoGP they use 400's and in the past the tyres were 375s or something, but at the time I was the first one to use 400s. They're a little bit wider and that helped me.

prvně jsem chtěl dát jen to yes, ale celá odpověď je celkem zajímavá.

Evo (411) napsal 19.09.2013 v 09:39

mike, ten tvoj clanok mi nejako unikol. Kedy si zhruba daval ten odkaz? Dohladam si to v tvojom profile.

Evo (411) napsal 19.09.2013 v 09:35

NeznamySD: to bych prodelal . Ale rad bych o tom vedel vic.

mike99 (322) napsal 19.09.2013 v 01:51

Evo: uz som Ti pisal, ze nesud ma podla seba.
Co sa tyka tych pecenych gum, uz som sem daval clanok, kde sa pisalo o tom, ze tuto vyhodu mali predovsetkym tovarni jazdci a satelitni jazdci uz pred vikendom vedeli, ze nebudu moct bojovat o vitazstvo.
Ale tak spomeniem aspon dve veci:
1. ked Casey jazdil este za LCR, tak sa stazoval, ze Michelin mu ako podporovanemu jazdcovi tovarnou nevenuje taku pozornost ako jazdcom tovarnym. Co tym Casey myslel?
2. nedavno tu malo par ludi debatu o sezone 2006, ci mal titul vyhrat Valentino alebo Nicky, co ten boj ovplyvnilo. A potom tam niekto napisal, ze v Estorile vyhral o kusok Elias pred Rossim a to bolo prave tych 5 bodov, ktore Rossimu chybali v boji o titul.
A teraz otazka, preco Toni vyhral v Portugalsku? V clanku, ktory som cital sa pisalo, ze Toni prisiel za sefom Michelinu (vtedy este panom Goubertom) po zavode v Australii s tym, ze mal problemy s pneumatikami. Pan Goubert mu povedal, ze na GP Portugalska mu prinesu pneumatiku urcenu na tento zavod a bude len pre neho. Toni nepovedal, ze mu spravia nocny special, ale nazval to "special programme for me".
Takze tolko k tejto teme. Viem, ze su tu niektori, ktori su budu neustale tvrdit svoje, aby mali svet krajsi a naozaj im to zelam.
Pekny vecer.

neznamyScooterD (1103) napsal 18.09.2013 v 20:21

Evo> jsem ochoten přiznat, že je pekli jen jemu, když přiznáš, že to bylo proto, že byl nejlepší

Evo (411) napsal 18.09.2013 v 10:48

Neznamy: uz druha vec, kterou jsi priznal .
Mike ale tvrdi, ze pecene gumy meli i druzi. Zajimalo by mne kteri. Ale on si rad vymysli a zrejme nic nevi.

neznamyScooterD (1103) napsal 18.09.2013 v 08:31

Evo> u Vás na slovensku neplatí že: "Silnější pes mr*á?"

Evo (411) napsal 17.09.2013 v 22:05

No o tych gumach si nam nepovedal vlastne nic. Kto ich teda este mal, ak nie Colin?My sme poculi len o Valem. Vyjadri sa teda jasne, ak nieco vies. Alebo len mlzis? Vyzera to tak.

mike99 (322) napsal 17.09.2013 v 21:41

Co sa tyka tych pecenych gum, ak si myslite, ze to bol len Rossi (a ako povedal aj Colin, ze on ako timovy kolega tuto vyhodu nemal este nevylucuje, ze ju nemali ostatni), tak to mozme nechat tak.

SPV: preco bol Rossi minuly rok druhy a tento stvrty? Videl by som v tom dve veci:
1. Ducati v Misane vela testuje, takze to tam dobre poznaju a nasli na zavod aj slusne nastavenie (aspon v pripade Rossiho)
2. chybal Stoner a zaskocil zanho Rea (niektori ho sice chvalili za jeho vykon, ale tak skoncit posledny z prototypov s viac ako 40-sekundovou stratou na vitaza..ale kazdy ma pravo na svoj nazor), Pedrosu zostrelil hned v uvode Barbera a spadol aj Crutchlow. Tazko povedat ako by to bolo v pripade Crutchlowa, ci by bol pred alebo za Rossim, ale Alvaro a Dovi boli tesne za nim. A o Benovi ani hovorit nemusim, sam vies co robil. Zostali uz len novacik Bradl a timovy kolega Nicky.
Spocitane a podciarknute, vdaka natestovanym km tu mala Ducati jeden zo svojich lepsich vikendov, ale ak by zavodili Stoner a Pedrosa, tak by na 99,9% bol stvrty.

Ukoncime temu Rossi/Ducati/Dovi, o tom sa uz popisalo dost.

Evo: a nemenila sa nahodou kubatura pred sezonou 2007 preto, aby sa MotoGP spomalilo, ale opak bol pravdou.

Evo (411) napsal 17.09.2013 v 19:20

Ale v jakem veku, porad? Predse jsme si pred sezonou jasne rekli, ze Vale stary neni a vsem to jeste ukaze. Ja sam jsem ho natipoval na mistra. A pristi sezonu, kdyz si zvykne na motorku, ten titul klidne muze byt.

SPV (816) napsal 17.09.2013 v 17:02+2

neznamyScooter: však, jo. Já to beru s nadsázkou. Samo, že držet se na špici tak dlouho, je obdivuhodné. A i já umím říct, že za tu svoji bojovnost má můj obdiv !!! A to teď myslím vážně. Ani já ho ještě do starýho železa neházím.

neznamyScooterD (1103) napsal 17.09.2013 v 16:32-1

SPV> ještě že jsi tam dal toho smajla V jeho věku nezajede nikdo to co mistr světa, a na takovym stroji asi ani vzdáleně

SPV (816) napsal 17.09.2013 v 16:23+1

neznamyScooter: ale zase letos na stejného jezdce (Lorenza) ztratil o 11s více než loni. To se tedy potom musí stejně jednat o horší výsledek, protože -10 a + 11 dá zhoršení o 1s, ne?
Nemyslíš, že Rossi urazil spíš sám sebe, když na stejné motorce nebyl schopen zajet to, co Stoner ?

neznamyScooterD (1103) napsal 17.09.2013 v 16:00-1

SPV> Rossi loni dojel druhej, ovšem letos zajel o ca 10s rychleji(než na Ducati, a jestli rychleji znamená hůře, tak to se pak asi nemáme o čem bavit). Umístění v závodě závisí na výkonu ostatních jezdců, tudíž to o výkonu jezdce a motocyklu mnoho vypovídat nemůže. Co se týče Stonerovi legendární věty, většina jezdců nad takovým incidentem mávne rukou a jde do p*dele, řekl bych normální reakce, ale tenhle charakter si musel něco vymyslet, aby ho aspoň urazil

JEFFzx13 (489) napsal 17.09.2013 v 14:26

..zvedavej samo

JEFFzx13 (489) napsal 17.09.2013 v 14:26+1

..taky jsem zvedacej ..apropos,to co tadsy pise SPV se mi zda logicke,a v poradku

Evo (411) napsal 17.09.2013 v 14:08

mike, ako to teda bolo s tym pecenim gum? Ak nieco vies, mohol by si prehovorit. Ludia su zvedavi.

Evo (411) napsal 17.09.2013 v 14:03+1

Mike, tusim si nepochopil pointu. Ked starsia motorka s mensim objemom dosiahne lepsi , alebo podobny cas ako novsia a silnejsia, je to pozoruhodne. Zrejme to nam chce SPV tym porovnavanim casov povedat. V opacnom garde ale na tom nic pozoruhodne nie je. Okrem toho tvoj prispevok skutocne nijako nesuvisi s tym, co napisal SPV.

SPV (816) napsal 17.09.2013 v 14:03+1

Miku, jestli měl Rossi jako jediný na míru pečené gumy? Budeš se divit, ale ve spojitosti se speciálně pečenými gumami přes noc uváděli světová media jen Rossiho jméno. Dokonce i Edwards, Rossiho týmový kolega, prohlásil do německé televize, tehdy DSF, že on tuto možnost nemá. Závěr si udělej sám.

SPV (816) napsal 17.09.2013 v 13:59+3

trochu si odbočil miku. Já přece jen napsal, že loni tu byl na špatné Ducati Rossi 2. a letos tu byl na lepší motorce "až" 4. Jak si toto vysvětluješ? Mohl bych ti tu taky klidně napsat, na kterých tratích má Ducati stále rekord, ale to ty jistě dobře víš sám. Psal jsem je hlavně proto, že ani Stoner v roce 2011 na mnoha tratích nepřekonal s mistrovskou Hondou ani sám sebe s loňskou, podle tebe, mizernou Ducati, nebo byl jen o 0,1 až 0,2s rychlejší. A to je docela zvláštní, ne? Ten rozdíl by musel být markantní.

A Dovi? Už před jeho příchodem jsem napsal, že to není vhodný typ na Ducati. S Haydenem jsou to jen výborní jezdci, třeba jako Sykes v SBK, kteří ale neumí jezdit na hraně, a nikdy nebudou ta pomyslná špička. Rossi to kdysi uměl, dnes si to ale nemyslím. Ostatně, ty sám jsi napsal o Dovim, že je jako kroužil na tovární motorce pro Hondu příliš drahý, pamatuješ? Mě neleží v žaludku Rossi, ale fakt, že se snažil z Ducati dělat blbce, ikdyž problém byl v Rossim. A to mě, jako majitele Ducati opravdu vadí. Pamatuješ na památnou větu: ,,Tvoje ambice převýšily tvůj talent." ??? Tato věta vešla do historie po celém světě, a ještě ten rok se ukázalo, jak velká pravda to byla.
Miku, až jednou odhodíš ty žluté brýle, tak se s tebou bude dát i třeba popovídat. Ještě musíš dohledat trochu té historie, ale lepšíš se .

mike99 (322) napsal 17.09.2013 v 13:29-1+1

JEFFzx13: ano, bol zraneny. Ale ved na to sa tu nehra ci je jazdec zraneny ci nie? Ci podla toho o akeho jazdca ide?
Kazdopadne Casey bol v tabulke MS treti este aj pred svojim zranenim v Indianapolis
1. Lorenzo 205 b.
2. Pedrosa 182 b.
3. Stoner 173 b.

Evo: to napis SPV, ktory nam tie casy pise, ked mal Stoner v roku 2010 rychlejsi cas ako borci v roku 2013. Ked je ten cas pomalsi (ako aj teraz zo San Marina), tak ho nenapise. Zhodneme sa na tom, ze je to blbost, lebo sa porovnavaju casy osmikila s litrom, neberie sa ohlad na pocasie a taktiez svoju ulohu zohravaju aj pneumatiky. Ale tak co uz
A zase pecene gumy Mal ich len Rossi?

SPV: nijako to spolu nesuvisi. Napises tie casy len vtedy, ked ma Stoner cas rychlejsi.
Viem, ze Ti Rossi lezi v zaludku, ale stale hodnotis len jeho vykony na Ducati. Preco nehodnotis vysledky Doviho? Nedokazal dat bednu ani v mokrom Le Mans, kde Rossi spadol a Lorenzo sa trapil cely zavod.
V Misane si vsetci v Ducati oddychli, ked Espargaro "ulial" start, aby ich nepojazdil na domacej trati. V kvalde sa mu to uz podarilo
Minuly rok skoncil v tabulke MS 4. s 218 bodmi a k tomu 6x bedna. Teraz je 8., 0x bedna so 104 bodmi (a to ich tam "jazdi" 12)
A z toho vyplyva otazka...zabudol Dovi cez zimu jazdit?

SPV (816) napsal 17.09.2013 v 12:33

mike99: jak souvisí tvé porovnání časů Marqueze a Stonera s tím, co jsem napsal???
Miku, která motorka je podle tebe letos nejlepší, Yamaha, nebo Honda ?

Evo (411) napsal 17.09.2013 v 11:45

Krom toho, ja nikdy zadne casy nesrovnaval. Nemluvi to o vsem. Podminky na trati nejsou nikdy uplne stejne ,atd. Vzdyt proc by si jinak nechaval Vale v minulosti( nez se to zakazalo)pect gumy podle aktualnich dat?

Předchozí
1 2 3 4 5 6 7... 8
Následující



TOPlist