GP ČR 250 ccm

Jorge Lorenzo vítězí v brněnském závodě dvěstěpadesátek, náš Jakub Smrž v Top Ten.

Jorge Lorenzo po vítězství v kvalifikaci zvítězil i v samotném závodě, který mnoho vzruchu zejména ve druhé polovině nepřinesl. Na druhém místě skončil Andrea Dovizioso, jenž na vítěze ztratil 2,507 sekundy. Třetí skončil Hiroshi Aoyama, který zaostal pouhých 0,017 sekundy za Doviziosem.
Na čtvrtém místě skončil Roberto Locatelli, pátý byl Héctor Barbera, šestý Shuhei Aoyama a sedmý Martin Cardenas. Osmý Sylvain Guintoli přijel do cíle již s velkou ztrátou, devátý Marco Simoncelli ztratil ještě dalších bezmála osm sekund.
Náš Jakub Smrž dokázal na domácí půdě vybojovat další umístění v elitní Top Ten, když mu právě desáté místo v cíli patřilo.
Druhý český zástupce Michal Filla se po startu závodu dostal postupně až na 21. místo, pak však v souboji s Britem Danem Linfoodem havaroval a cíl tak neviděl.
V celkovém pořadí nadále vede Jorge Lorenzo (199 bodů), který svůj náskok na druhého Andrea Doviziosu (192) zvýšil na sedm bodů. Na třetím místě celkového pořadí je stále Yuki Takahashi (133), který však v Brně kvůli zranění nestartoval. Náš Jakub Smrž (40) se posunul na dvanácté místo.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist