GP Británie - 250 ccm

Andrea Dovizioso zvítězil v deštivém závodě Grand Prix Británie, náš Karel Abraham dokázal po dobré jízdě vybojovat svou první top ten v závodě grand prix.

Andrea Dovizioso zvítězil v závodě třídy 250 ccm, když v deštivém počasí dokázal jako jeden z mála jezdců vydržet celý závod v sedle svého stroje. Se ztrátou 22,102 sekundy dokončil závod na druhém místě Alex de Angelis, jenž sice dlouho vedl, ovšem pád dvě kola před cílem ho odsunul na dvacetibodovou pozici. S další obrovskou ztrátou, vyčíslenou hodnotou 1:03,137 minuty, dokončil závod Hiroshi Aoyama.
Závod plný pádů, kdy nejen havaroval například Lüthi, Lorenzo, Simoncelli (2x), Espargaro, Bautista, Barbera (2x během prvních dvou kol), Simon či Kallio, dokončil na čtvrtém místě Yuki Takahashi, pátý dojel Shuhei Aoyama a šestý i přes svůj pád Mika Kallio, který byl také posledním jezdcem s plným počtem kol. Tedy stejně jako velmi často v šedesátých letech minulého století vidělo cíl závodu s plným počtem kol pouze minimum jezdců.
Na sedmém místě dojel do cíle s jedním kolem ztráty Julian Simon, osmý byl Ratthapark Wilairot, devátý domácí Dan Linfoot a desátý náš Karel Abraham, jenž do závodu skvěle odstartoval. Již v cíli úvodního kola byl klasifikován na 14. místě, pak si sice svou pozici pouze udržoval, mnoho dalších jezdců již nepředjel, přesto dokázal narozdíl od mnohých věhlasnějších jezdců zůstat v sedle svého motocyklu a sledovat jak objíždí jezdce válející se okolo závodního okruhu. Po projetí cílem se poté mohl radovat ze své první top ten.
Na jedenáctém místě dojel nejlepší privátní jezdec této sezóny Fabrizio Lai, dvanáctý byl Němec Dirk Heidolf, třináctý Japonec Taro Sekiguchi, čtrnáctý Ital Alex Baldolini a patnáctý Maďar Imre Toth, pro něhož to byly první body v této sezóně.
V celkovém pořadí i přes dnešní výpadek vede Jorge Lorenzo (153 bodů), druhý je Andrea Dovizioso (142) a třetí Alex de Angelis (135). Náš Karel Abraham zásluhou svého dnešního velmi dobrého výkonu postoupil na 19. pozici, kde má nyní 13 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist