Gibernau: "Chci vidět Rossiho znovu vyhrávat"

Sete Gibernau doufá, že jeho velký konkurent z minulosti, Valentino Rossi, bude schopen s Yamahou zase brzy vyhrávat.

Bylo to sice hodně neočekávané, ale je to pravda: Valentino Rossi obdržel hodně velkou podporu z úst, kde to snad ani nikdo nečekal. Zatímco různé "zaručené" zprávy, lépe řečeno fámy, hovoří o tom, že devítinásobný mistr světa by měl po skončení sezóny kvůli nepříliš úspěšnému comebacku s motocyklem Yamaha, pověsit helmu na pověstný hřebík, tak ho nyní hodně hlasitě brání jeho bývalý velký soupeř Sete Gibernau: "Mluvil jsem v poslední době několikrát s Valentinem a také mu řekl, že bych ho velmi rád viděl opět vyhrávat závody", řekl 40-letý španělský ex-konkurent Rossiho.

          

"Myslím si totiž, že s novými soupeři, s novými biky, a s úplně jinak fungujícími pneumatikami stejně jako s novou elektronikou, se kompletní technika trochu změnila a proto je to pro Valentina těžké",
je názoru Manuel "Sete" Gibernau a hned vysvětluje: "Vypadá to tak, že se při výjezdu ze zatáček používá hodně trakce a také rychlost v zatáčkách je hodně vysoká, takže jezdecký styl, který měl Valentino, když závodil proti mně, už nepotřebuje".

           

Ačkoliv Gibernau řadu let bojoval proti Rossimu, tak nyní Španěl přeje Italovi jen to nejlepší: "Rád bych ho viděl znovu bojovat o vítězství. Mám skvělé vzpomínky na všechny tato léta. Byly to tři nebo čtyři roky, kdy jsme spolu opravdu tvrdě bojovali o Mistrovství světa a myslím si, že to byly nejlepší léta mého života. Jak už jsem řekl, rád bych viděl Valentina znovu vyhrávat až do doby, než skončí se závoděním a doufám, že bude letos bojovat znovu o titul, nebo minimálně o vítězství v závodech".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist