Filip Salač v kvalifikaci dvanáctý

Druhým dnem pokračoval letošní jedenáctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP v Assenu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač osmý a postoupil tak přímo do Q2. V té se mu podařilo zajet dvanáctý nejrychlejší čas.

Ve třetím volném tréninku zaznamenal český reprezentant osmé místo, které mu zajistilo přímý postup do druhé části kvalifikace. Nevyhnul se mu ale drobný pád, který naštěstí nepřinesl poškození motocyklu, ani újmu na Filipově zdraví. Kvalifikace se bohužel českému reprezentantovi nevydařila podle představ. I tak ale zaznamenal jeden z nejlepších letošních výsledků, kterým je dvanácté místo. Do zítřejšího závodu tak odstartuje ze čtvrté řady.

„Dnes byl dobrý den, ve třetím volném tréninku se mi dařilo. Přestože jsem jel na použitých pneumatikách, zajel jsem své nejrychlejší kolo. Když jsme nasadili nové pneumatiky, měl jsem to rozjeté na druhé místo, bohužel přišel pád v poslední šikaně. Už jsem tlačil moc, ale byl to lehký pád, nic se mi nestalo. V kvalifikaci jsem hodně chyboval a beru to na sebe. Určitě to mohlo být lepší, ale i tak je dvanácté místo lepší než dvacáté. Čtvrtá řada je stále hratelná, těším se na závod, motorka funguje skvěle, tým je také výborný, uvidíme zítra,“ uzavřel sobotu Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist