Dvoudenní testy CRT v Aragónu

Většina týmů Claiming-Rule kubatury MotoGP se zúčastní testů 8. a 9. března na okruhu MotorLand Aragon. Bude to předposlední plánovaný test s motocykly CR před zahájením této sezóny 8. dubna v Kataru.

Přesně za měsíc se rozezvučí motory všech kubatur při prvním závodě seriálu MotoGP. Dvoudenní test nových týmů CR ve čtvrtek a v pátek je jedním z posledních vzájemných měření sil před zahájením sezóny 2012.
Doposud potvrdily svou účast Power Electronic Aspar s piloty Randym de Punietem a Aleixem Espargarem, Speed Master s Mattiou Pasinim, Paul Bird Motorsport s britských jezdcem Jamesem Ellisonem a Ioda Racing s Danilem Petruccim, všichni jmenovaní s motocykly ART, tedy prototypovým šasím Aprilie (nebo svým vlastním - Ioda) a se speciálně vyladěnými superbikovými motory Aprilie.

Závodní okruh Alcañiz byl měl být svědkem debutu Micheleho Pirra na litrové 1000-ccm-CR-Honda týmu San Carlo Gresini. Není vyloučena ani účast Ivana Silvy a Yonnyho Hernandeze, kteří se svým týmem Avintia-Racing testovali minulý týden v Sepang. Ovšem jejich účast zatím nebyla oficálně potvrzena.
Pro eventuální zájemce, kteří by chtěli být live přitom, když se piloti CR rozjedou po trati, je připraven vstup zadarmo a to denně na okruhu Aragon Circuit na cílové rovince od 9 do 17.30 hodin.

Poslední testy IRTA - společné pro CRT a MotoGP - se potom budou konat v Jerezu - 23. - 25. března.

Rekord okruhu: 2011 Casey STONER 1'49.046
Nejrychlejší kolo: 2011 Casey STONER 1'48.451

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist