Druhý den byl nejrychlejší Pedrosa

Druhý den testu v Malajsii zahájil jezdec Repsol Hondy zvolna, když dopoledne zvládl jen patnáct kol. Odpoledne už bylo v jeho podání mnohem intenzivnější, když s týmem pracovali na nastavení přední části Hondy RC213V a celkem pětapadesát kol zvládl s vůbec nejrychlejším časem dne 2´00,039 sekundy.

Plánem pro páteční program v Malajsii teď zůstává najít správné nastavení pro zadní část tovární Hondy, zajet simulaci závodu a pak se už připravit na přesun do Austrálie, kde je v pondělí na programu poslední třídenní předsezonní test továrních týmů MotoGP.

Tam bude znovu chybět Marc Márquez, který kvůli zlomenině lýtkové kosti chybí v Sepangu a nepojede ani test na Phillip Islandu.
„Ráno jsme měli nějaké problémy a vůbec se mi nejezdilo pohodlně. Odpoledne už to ale bylo lepší,“ uvedl ve čtvrtek večer Dani Pedrosa. „Dopoledne jsem to musel ukončit dřív, abychom na motorce provedli rozsáhlejší změny, a když jsem pak po obědě znovu vyjel na dráhu, cítil jsem se o poznání lépe a jezdil rychleji.“

„Zaměřili jsme se na přední část motorky a našli dobré nastavení,“
pokračoval Španěl. „Zítra se zaměříme na zadní část, kde bychom také rádi učinili jistý pokrok, protože potřebujeme u zadní nové pneumatiky, aby fungovala lépe a zvýšili tím úroveň přilnavosti. Pokud všechno dobře dopadne, možná se nám zítra podaří zajet také simulaci závodu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist