Dozvuky z Estorilu – 125 ccm

A take nekolik postrehu a ohlasu z nejslabsi kubatury, po druhem zavode letosniho mistrovstvi sveta.

Dozvuky z Estorilu – 125 ccm
Staj je na prodej
“Italska staj Sterilgarda je na prodej,”, rika majitel tymu Elio Fontana. Letos zu totiz nema zadne spickove piloty, jako v minulosti, vzdyt Lorenzo Zanetti, ktery pochazi z Brescie, mel odstartovat do zavodu z 31. pozice, ale nenastoupil ani do warm-upu. A novy sponzor Skilled nejevi take mnoho zajmu.
Vekovy limit posunul prumer drasticky dolu
Aktuelni vekovy prumer v jednotlivych kubaturach je nasledujici: trida 125 ccm ma prumer 18,9 roku, dvestepadesatky pak 22,7 a MotoGP dokonce 28,1 let.
A co rikali k zavodu samotnemu jeho protagoniste:
Vitezny tovarni pilot KTM, Fin Mika Kallio (1.):
”Mymi idoly jsou Jarno Saarinen a Teuvo Länsivuori, a take jezdec Rallye Juha Kankunnen”, rika Mika Kallio, ktery po dlouhych 30-ti letech (naposled to byl Pentti Korhonen v Opatiji 1975 ve tride 350 ccm) jako finsky jezdec dominoval treninku zavodu Grand Prix. “V poslednich peti kolech mi pneumatika uz klouzala a tak jsem radeji nechal jet Faubela dopredu. A pak jsem znovu prevzal prvni pozici. Nastesti byla cilova paska, tam kde byla. Deset metru pozdeji, tak se vitez jmenoval Faubel. V mistrovstvi sveta mame nyni otevrene dvere, uvidime, jak se dale vyvine cele mistrovstvi sveta…”
Jeho stajovy kolega, Madar Gabor Talmacsi (out):
“Pridal jsem ve vyjezdu ze sikany prilis plynu. Je to smunte, poprve ve sve kariere jsem mel moznost skoncit mezi prvnimi tremi. Ale zrejme proto jsem byl i nervozni. Musim se ale podekovat u Lüthiho, ktery me nastesti netrefil prilis tvrde, jinak by to bylo hodne tezke”.
Navratilec z dvestepadesatek, Spanel Hector Faubel (2.):
”Krasny vikend. Po padu Talmacsiho jsem trochu ztratil, navic KTM byla prece jen pri zrychleni lepsi. Na konci jsem jeste jednou zautocil, ale Mika to cekal. To ale patri ke sportu.”
Svycarsky “Cech” Thomas Lüthi (3.):
”Musel jsem hodne dohanet. Ale asi 3 kola pred cilem jsem mel nekolik „slides“ a tak jsem se radeji spokojil se tretim mistem“. A jeste novinka k tymu Elit Grand Prix: Pokud by opravdu sef tymu Dani Epp skoncil, je moznost, ze tym prevezme dosavadni manager HRC, Nemec Addi Stadler, ktery to nevyvratil, ma ovsem zaroven platnou smlouvu prave s HRC.
Ital Fabrizio Lai (4.):
“Od poloviny zavodu jsem mel krece v pravem rameni, a tak jsem mel velke problemy s brzdenim.”
Exmistr sveta a to nejen teto tridy Manuell Poggiali (5.):
“Bohuzel jsem pokazil start, jinak bych zajel jeste lepe. Zajimave, ze pneumatiky fungovaly od kazdeho dalsiho kola vzdy lepe a lepe. Ale naopak motor, kdyz jsem jel na “petku”, nedokazal tocit pres 13 000 otacek.”
Jeho stajovy, ale nikoliv znackovy kolega Lukas Pesek (out):
”Pad na zacatku pokazil vse. Chtel jsem jet sice dal, ale mel jsem uz skoro kolo ztraty, takze to nemelo vubec smysl.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist