Di Meglio v roce 2014 s Avintia Blusens

Francouzský závodník Mike Di Meglio přestupuje do královské kubatury motocyklového mistrovství světa, kde bude závodit s týmem Avintia Blusens. Světový šampion nejnižší kubatury z roku 2008 bude v nadcházejícím ročníku týmovým kolegou Španěla Hectora Barbery.

Francouzský závodník Mike Di Meglio byl loni jezdcem stáje JiR Moto2. Těžce havaroval v závodu Velké ceny České republiky v Brně, kde mu následně diagnostikovali zlomeninu kostrče. Toto zranění mělo původně Francouze vyřadit ze hry na měsíc, ale nakonec to znamenalo předčasný konec sezony.

Do role jezdce týmu královské kubatury Avintia Blusens byl Francouz pasován v době, kdy Mezinárodní motocyklové federace zveřejnila v prosinci minulého roku provizorní startovní listiny jezdců a týmů ročníku 2014.
Di Meglio si už vyzkoušel FTR-Kawasaki loni ve Valencii, ale až nyní je oficiálně potvrzeným jezdcem týmu Avintia Blusens. První testy s novým týmem zahájí Francouz začátkem února v Sepangu. „Jsem rád, že mám šanci absolvovat premiéru v třídě MotoGP za což děkuji týmu Avintia Blusens,“ řekl Mike Di Meglio.

„Motorku jsem už předloni testoval v Brně, a když jsem ji teď vyzkoušel ve Valencii, byl na ni vidět výrazný vývojový progres,“ pokračoval Francouz. „Proto jsem ohledně našich možností velkým optimistou. Samozřejmě nás čeká spousta práce, počínaje mým stylem jízdy a motocyklem, ale jsem si vědom vysoké podpory profesionálního týmu, který stojí za mnou.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist